« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Šutnja ovaj put ipak nije zlato

Tihom bojkotu Mirka Hrgovića izvrgli i suigrači

Fotografija vijesti
Više o

Mirko Hrgović

,

Dinamo

,

Zdravko Mamić

,

Ado Kožul

Neviđena hajka podigla se na Mirka Hrgovića, posljednje Dinamovo pojačanje. I dok se preko uvreda i drugih ružnih riječi koje dolaze sa sjeverne tribine maksimirskog stadiona može okrenuti glava  kao da se ništa nije dogodilo, obješena lutka u majici Hajduka s bakljom među nogama i natpisom ‘minirano’ svakako je činjenica koja upozorava na možebitne mnogo teže posljedice preko kojih se ne može olako prijeći.
Slaba je utjeha što iz plavih dvora poručuju kako je riječ o pojačanju kojem ne treba prilagodba, kako je sve ‘sređeno’ s navijačima i kako se svi vraćaju u normalnu kolotečinu. Naprotiv, nit je sve sređeno, nit se što vraća u normalnu kolotečinu. Najbolje to zna i osjeća upravo Mirko Hrgović koji papagajski ponavlja da se osjeća sigurno, a treninge osiguravaju  dva policajca. Vjerojatno bi dobitnik trofeja ‘hajdučko srce’ imao štošta za reći kako se osjeća i što mu leži na srcu da mu to odgovorni u klubu dozvoljavaju.

- Voljan sam razgovarati, ali prvo se morate javiti u klub za dozvolu. Rekli su mi da  je takav protokol - rekao je Hrgović kad smo htjeli dogovoriti razgovor.

Zašto u Dinamu ne dozvoljavaju plavoj četvorki da komunicira s predstavnicima medija? Slabo objašnjenje ponudio je Ado Kožul, glasnogovornik kluba iz Maksimirske 128.

- Smatramo da bi bilo kakvo Hrgovićevo pojavljivanje u medijima dodatno rasplamsalo već zapaljivu atnosferu. Na kraju, takav dogovor poistigli smo i s igračem - neiskreno je pojasnio Kožul.

Odnosi u Dinamu nisu baš idealni. U trenutku kad je Uprava kluba najavila da će momčad pojačati igrač kojem se na teret stavlja šaketanje s  ‘modrim’ navijačem i pjevanje pjesmice Mrzim Dinamo, srpsko ime to, niti jedan nogometaš Dinama nije želio iznijeti mišljenje o novom suigraču. No, nisu igrači na tome stali. Za vrijeme utakmice protiv Rijeke prvo pravo dodavanje prema Hrgoviću suigrači su učinili u 30. minuti utakmice. A Zdravko Mamić nakon utakmice poručuje kako je Hrgovićev slučaj ad acta.  (AKM)

31.07.2008. 20:25:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh