« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Suspendirano sedam ruskih atletičarki

Još jedna dopinška afera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)
Više o

Olimpijske igre

,

doping

,

IAAF

,

Tatjana Tomašova

,

Jelena Soboleva

,

Olga Jegorova

,

Julija Fomenko

,

Svetlana Čerkasova

,

Darija Piščalnikova

,

Gulfija Hanafejeva

Međunarodni atletski savez (IAAF) suspendirao je sedam ruskih atletičarki, te im zabranio nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu zbog sumnji u manipulacije prilikom dopinških kontrola, objavio je predsjednik Ruskog atletskog saveza Valentin Balahničjov.

Na popisu se nalaze dvostruka svjetska prvakinja na 1,500 metara Tatjana Tomašova, svjetska dvoranska prvakinja na 1,500 metara Jelena Soboleva, dugoprugašice Olga Jegorova, Julija Fomenko i Svetlana Čerkasova, europska prvakinja i svjetska doprvakinja u bacanju diska Darija Piščalnikova, te bivša svjetska rekorderka u bacanju kladiva Gulfija Hanafejeva.

"Ove atletičarke su optužene da su podmetale tuđe uzorke urina na dopinškim kontrolama. IAAF nas je obavijestio da se njihovi uzorci uzeti tijekom kontrola u svibnju 2007. godine i oni uzeti tijekom Svjetskog prvenstva u Osaki u kolovozu ne preklapaju. Nažalost, ne preostake nam drugo nego da ih suspendiramo, te mena izgleda da one nastupe u Pekingu", kazao je Balahničjov.

Soboleva je ove sezone ostvarila najbolja svjetska vremena na 800 i 1,500 metara, te je slovila za najveću favoritkinju za zlato u tim disciplinama. (HINA)

31.07.2008. 19:10:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh