« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MYTHBUSTERS

Suprotnosti se privlače? Ipak ne ...

Većini je ispitanika smetalo što njihov partner izlazi i s vremenom su postajali ljubomorni na partnerov stil života, što se pokazalo kao velika prepreka nastavku veze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

privlačnost

,

mitovi

,

suprotnosti

Suprotnosti se privlače, česta je rečenica koji najčešće čujemo o nekom paru koji, na prvi pogled, nema ništa zajedničkog. No, talijanski znanstvenici tvrde da se radi o mitu koji treba razbiti jer nije istinit.

Velike razlike između partnera, kažu stručnjaci nakon provedenog istraživanja, u konačnici postaju veliki problemi u vezi ako se niti jedan od partnera ne promijeni u međuvremenu. 

Naime, većini je ispitanika smetalo što njihov partner izlazi i s vremenom su postajali ljubomorni na partnerov stil života, što se pokazalo kao velika prepreka nastavku veze, a trećina je iskreno izjavila da neke partnerove navike koje ih smetaju postaju također velik problem s vremenom. 

Također, različit pristup novcu - jedan partner štedljiv, drugi rasipan - jednako tako ubrzo postaje prepreka stabilnoj i kvalitetnoj vezi, dok petina ispitanika smatra da partneri trebaju dijeliti zajedničke interese kako bi veza bila kvalitetna i uspješna.

Zaključak znanstvenika nakon analize rezultata je da stara narodna ipak nema utemeljenja u stvarnosti ...

30.03.2014. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh