« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
MITOVI

Šuplji mitovi o zdravoj prehrani

U poplavi informacija kojoj je svakodnevno izložena većina ljudi, nalazi se i mnogo onih koje se tiču zdrave prehrane

Nije to baš uvijek tako...
Nije to baš uvijek tako... (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

mitovi

,

istina

Seks je vjerojatno najčešća stvar koja ima tonu mitova o sebi, no nije daleko niti zdrava prehrana, nažalost..

Kako bi razdijelila istinite činjenice od netočnih navoda, u nastavku donosimo sedam mitova o zdravoj prehrani za koje nutricionistica tvrdi da biste ih trebali ignorirati.

Kruh je loš - moguće je uživati u kruhu i zdravo se hraniti. Odabir obrađenih sorti kruha kao što su kruh od kiselog tijesta, soda kruh i integralni kruh, idealan je ako želite jesti ovu namirnicu i u sebe unositi hranjive tvari, a da se kasnije ne morate brinuti o kalorijama.

Nikada ne smijete jesti desert - ako izbacite sve slatkiše iz svoje prehrane možete si otežati dugotrajno održavanje zdrave rutine. Možete se odlučiti za malu porciju slatkiša svaki dan, ili jedan dan u tjednu kada si možete priuštiti veću porciju. Najbitnije je kontrolirati svoju učestalost i veličinu porcije.

Prerađena hrana je nezdrava - postoje dvije vrste obrađene hrane: prerađena i ultra prerađena. U ultra obrađenu hranu spadaju pakirani kolači, keksi i čips, a sadrže puno šećera, soli, masti i nula hranjivih tvari. No, druge metode obrade, koje imaju manje navedenih stvari u sebi, mogu biti dobra zamjena za zdraviji obrok ako ste u situaciji da ne stignete pojesti ništa drugo osim toga. Jedan takav obrok neće vam naškoditi.

Vegani su najzdraviji ljudi - postoje mnoge prednosti veganske prehrane, kao što je veća konzumacija povrća koje je zdravo. No, veganska prehrana ne znači odmah i zdrava. Isto kao i obična prehrana, i njihova može sadržavati proizvode s previše soli i masti, te također moraju paziti koje proizvode će odabrati.

Vježbanjem možete regulirati lošu prehranu - vježbanje nudi razne prednosti, no neće vas ono samo dovesti do željenog rezultata. Potrebno je paziti na prehranu i unositi dovoljnu količinu proteina, zdravih masti i drugih hranjivih tvari. Bez zdrave prehrane, praktički je nemoguće održati rutinu i izgubiti višak kilograma.

Zdrava hrana je skupa - ljudi vide skupe brendove hrane, različite dodatke prehrani i proteinske prahove na policama, pa misle da je sva zdrava hrana skupa. Ako kupujete sezonske i zamrznute proizvode, obične brendove hrane, planirate svoje obroke, i kupujete više povrća, lako možete jesti zdravu hranu za manje novaca.

02.04.2022. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh