« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
OD 31.SRPNJA DO 4. KOLOVOZA

Supertoon - međunarodni festival animacije na Braču

Hvalevrijedna akcija koja će obogatiti našu turističku i festivalsku ponudu.

Službeni logo festivala
Više o

Brač

,

festival animiranog filma

,

Supertoon

U sklopu manifestacije Bolsko lito od 31. srpnja do 4. kolovoza u Bolu na Braču održat će se prvi Supertoon - međunarodni festival animacije na kojem će publika imati priliku vidjeti 177 animiranih filmova najboljih međunarodnih autora, piše Hina.

Filmovi će biti prikazani u službenim natjecateljskim kategorijama "Kratkog filma", "Filma za djecu" i "Animiranih muzičkih videa", a međunarodni žiri festivala čine renomirana imena svjetske animacije Anna Solanas (Španjolska), Alexey Alexeev (Rusija) i Bordo Dovinikovic (Hrvatska).

Organizatori festivala i lokalne vlasti očekuju da će Supertoon privući drugu vrstu turista koja će ciljano dolaziti na festival, a koji će imati priliku pogledati sve ono najvrjednije u svjetskoj animaciji.

U sklopu festivala, izvan službene konkurencije, bit će organizirana retrospektiva Zagreb filma (uključujući serijale "Profesor Baltazar" i "Inspektor maska"), retrospektiva spotova poznate skupine "Gorillaz", mala škola animacije za najmlađe, projekcije dugometražnih animiranih filmova te izložba "Surogat stvarnosti".

Festivalska nagrada, skulptura akademskog kipara Vinka Pešorde, će po odluci žirija biti dodijeljena najboljim filmovima Supertoon festivala.

Ovogodišnje 22. Bolsko lito donosi bogatu ponudu klasičnih koncerata, kazališnih predstava, izložbi i zabavnih programa i festivala koji su ove godine dopunjeni novim međunarodnim festivalom animacije, stoji u priopćenju.

27.07.2011. 11:54:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh