« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
GOTOVO JE?

Stojedinica ostaje bez koncesije?

Od četvrtka vrijedi novi propis koji zabranjuje prijenos koncesije, pa bi se Stojedinica mogla i ugasiti

Stojedinica na rubu zatvaranja
Više o

stečaj

,

Radio 101

,

koncesija

,

Stojedinica

Vijeće za elektroničke medije još nije donijelo odluku o prijenosu koncesije Radija 101 na Medija servis kao novog vlasnika pa "stojedinici", po tvrdnjama stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića, prijeti prekid rada i gubitak koncesije jer se od sutra primjenjuje novi propis koji zabranjuje prijenos koncesije, a predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak poručuje kako to doživljava kao pritisak na vijeće.

Za kupnju Radija 101 od tri ponuđača najbolju ponudu od 15,1 milijun kuna dao je Media servis, no poduzeće Radio 101 može se prodati samo ako VEM odobri prijenos koncesije na novog vlasnika.

U međuvremenu je Sabor izmijenio Zakon o elektroničkim medijima koji više ne dopušta prenošenje radijske i televizijske koncesije na drugu osobu, čime se želi spriječiti prikrivanje vlasničke strukture medija. Taj se zakon primjenjuje od sutra, 28. srpnja, a njegovom primjenom zaustavljaju se postupci prenošenja koncesija na novog vlasnika.

Predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak izjavio je za Hinu da to tijelo danas neće odlučivati o Radiju 101 te da su zahtjev o prijenosu koncesije dobili 12. srpnja. "To je opširan materijal i kad vijeće upozna čitav predmet donijet će odluku te o tome izvijestiti javnost", rekao je.

Stečajni upravitelj upozorava, pak, kako im - ako se ne odobri prijenos koncesije - prijeti prekid rada. "Ako nam vijeće do sutra ne odbori prijenos koncesije, propast će koncept na kojem smo radili" i Radio 101 neće se prodati, rekao je za Hinu Stjepović.

Media servis je na račun Radija 101 uplatio 15,101.101 kunu kao osiguranje za kupnju branda, koncesije i pokretne imovine. Dobije li Radio 101 suglasnost za prijenos koncesije, sklopit će s Media servisom kupoprodajni ugovor i zadržati novac. Od 15,1 milijuna kuna devet milijuna išlo bi u državni proračun na osnovni PDV-a, mirovinskoga i zdravstvenog osiguranja i ostalih tražbina države, a ostatak bi se isplatio radnicima za plaće i otpremnine te ostalim vjerovnicima.

Ne odobri li vijeće prijenos koncesije, Radio 101 uplaćeni novac morat će vratiti Media servisu.

U tom slučaju, objasnio je Stjepović, moguća su dva scenarija - novi stečajni plan ili prekid rada, što znači gubitak koncesije, ali i da nitko od vjerovnika neće dobiti svoje tražbine.

Stečajni upravitelj najavio je kako će - ako im vijeće ne odobri prijenos koncesije - nakon primitka pismenog rješenja sazvati skupštinu vjerovnika koja će odlučivati između ta dva scenarija.

27.07.2011. 14:37:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh