« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Super lova

Supertalentirano mažnjavanje love

POGLEDAJTE VIDEO - Finalna emisija rasteže se na dva tjedna kako bi se zgrabilo što više putem glasanja publike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

Mateo Ravlija

,

Monica Rogić

,

Deborah Šuker

,

Atomic Dance Factory

,

Nina Kraljić

,

Unit X

,

Tihomir Bendelja

,

Step by step

,

Sinovi

,

Supertalent finale

,

Antonia Dora Pleško

,

Marijan

Vjerojatno je najveći dio gledatelja bio prilično razočaran već na samom početku kada su shvatili da će danas gledati nastupe, a nakon toga tjedan dana nemilice trošiti lovu na skupe telefonske pozive podrške za svoje favorite za ulazak u superfinale.

Emisija je počela predstavljanjem finalista, podsjećanjem na njihove nastupe u polufinalu uz konstantne iritantne pozive na glasanje putem telefona i mobitela po 3,66 i 4,98 kuna za poziv. Nema sumnje da će i cijeli tjedan program NoveTV biti ispunjen kratkim flashevima finalnih nastupa uz nezaobilaznu vabilicu za trošenje impulsa.

Nakon grozomorne hrpetine reklama, promocije programa, zvijezda, zvjezdica i Simonice i Peveca, prvi je na stage izašao Mateo Ravlija s pjesmom iz filma Zoro. Primjetno dobro uvježbana izvedba upotpunjena je dionicom na violini, Mateovom omiljenom instrumentu, no što je tamo radila klinka u kvazi vjenčanici osim dodavala mikrofon i gudalo nikome nije bilo jasno. Izvedba je svakako bila bolja od posljednje, ali i ova je interpretacija Riječanina unjkavog glasa bila, u stvari slabašna. Žiri je čestitao dečku na izvedbi, naročito Nina koju je rasplakao u prvoj emisiji. Merlić mu je lupio X u polufinalu, no ovoga je puta bio puno nježniji, a Bešlagić nije štedio pohvale.

Druga je bila Nina Kraljić, koja je napokon odlučila promijeniti uzora i nije izvela pjesmu koju je pjevala Susan Boyle u engleskoj inačici. Za finale je pripremila nešto živahniju varijantu, Halo od Beyonce. Nastup uz plesače po strani začinjen je, po prvi put, vlastitom interpretacijom koja je išla oktavu niže od originala, no i dalje je zvučala sjajno. Pjesma je bila toliko zarazna da je čak i Merlić cupkao u ritmu na svom stolcu. Žiri je na kraju, naravno, bio pun pohvala za nastup.

Čudesni Unit X nastupio je treći, ponovno pripremivši akrobatski snažnu i uigranu izvedbu, sjajnu kostimografiju i izvedbu koju je teško nadmašiti. Eleganciju prvog dijela presjekao je Prodigy, a publika je podivljala na ritmove Afrike Dine Dvornika i plamenu akrobatiku na pozornici. Kraj je donio još malo klasike i standing ovation publike. Enis Bešlagić je gotovo ostao bez teksta i poželio im pobjedu, a Nina Badrić ih je proglasila budućnošću scene.

Antonia Dora Pleško, čudo od djeteta iz Splita, nakon fenomenalnih izvedbi u prve dvije emisije za finale se odlučila za New York, New York. Minijaturna verzija Lize Minelli, podržana malim i zbunjenim plesačima u pozadini pokazala je začuđujuću snagu glasa i smisao za showbiz koji je definitivno kupio i publiku i žiri. Nina Badrić pljeskala je daleko prije kraja, a Merlić i Bešlagić nisu štedjeli pohvale.

Twirling majstoru Tihomiru Bendelji dopao je nastup iza malog splitskog slavuja, no treme nije bilo ni u tragovima. Odabrao je muziku iz filma Dirty Dancing, dodatno začinivši nastup paljenjem krajeva štapa. Zahtjevna koreografija uz kolegicu koja je pokazala ništa manju vještinu i još akrobatskije elemente izazivala je vriskove u publici još za vrijeme nastupa, a i žiri se digao na noge kada je dohvatio tri štapa odjednom. Merlić je rekao da navija za Tihomirovu konačnu pobjedu, a podržali su ga i Nina i Enis.

Steperi iz Zagreba nisu imali lak zadatak, jer su i publika i žiri već bili prilično nabrijani i oduševljeni prethodnim nastupima. No, lake i brze noge brzo su zagrijale publiku, uz iznenađujući dio sviranja nogama na muzičkim pločama. Disko ritam isprepleten nevjerojatno zahtjevnom melodijom koju su steperi proizvodili raspametio je cijelu dvoranu, uz oduševljenje cijelog žirija.

Fenomenalni Atomic Dance Factory u finalu su pokazali svu raskoš talenta, donijevši novu i različitu energiju, kao uostalom i u oba prethodna nastupa. Manje raskošna kostimografija nadoknađena je inventivnošću i uigranošću, uz poslovično fizički zahtjevnu koreografiju i priču koja prati nastup. Začuđena publika i žiri ipak su na kraju dugim pljeskom nagradili trud i maštu izvođača.

Deborah i Marijan ponovno su pokazali sjajnu uvježbanost i vladanje plesnim podijem, iako je dojam koji su ostavili ipak bio malo manje impresivan od prethodnika. Publika je unatoč tome ispratila male plesače pljeskom, a žiri je dobrohotno pohvalio nastup, no ipak ih nisu slali u Hollywood kao neke prije njih.

Zadnja pjevačka zvijezda večeri bila je Monica Rogić, čiji su prethodni nastupi izazivali histeriju publike i duboke emocije žirija. U finalu je odabrala Whitney Houston - njen superhit "I will Always Love You" i spašavala se na samom početku zakasnivši s pjevanjem. Ipak, do kraja je pokazala svo bogatstvo svog glasa i mogućnosti, što je prepoznala i publika i žiri.

Zatvaranje emisije pripalo je plesačima iz Sinova. Uobičajeno koordinirani, uvježbani i inventivni digli su na noge ne samo svoje navijače, nego i ostatak publike, a žiri također nije ostao imun na sjajan nastup.

Tko će osvojiti 200 tisuća kuna, saznat ćemo sljedeći petak.

11.12.2009. 23:34:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh