« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
MIRACLE WORKER

Supergrupa Micka Jaggera izdaje prvi album

Prvi singl s albuma bit će pjesma "Miracle Worker" za koju je snimljen i video

Mick Jagger
Mick Jagger (Getty Images)
Više o

Mick Jagger

,

Super Heavy

Super Heavy, nova grupa Micka Jaggera, izdat će svoj prvi album 20. rujna, objavio je časopis Paste, a prenosi Hina. Osim frontmena slavnih Rolling Stonesa, supergrupu čine soul pjevačica Joss Stone, bivša zvijezda Eurythmicsa Dave Stewart, najmlađi sin Boba Marleyja reggae glazbenik Damien Marley i kompozitor A.R. Rahman, poznat kao autor glazbe za film Slumdog Millionare.

Prvi singl s albuma bit će pjesma "Miracle Worker" za koju je snimljen i video. Album, koji čine pjesme u stilu heavy rocka, reggaea, popa, balada, world glazbe, nastajao je u raznim studijima diljem svijeta, uključujući Francusku, Cipar, Miami i Indiju. U desetak dana snimljeno je 29 pjesama i 35 sati glazbe.

Jagger je za časopis The Hollywood Reporter rekao kako je grupa prije ulaska u studio imala tek jednostavne ideje, male dijelove riječi pjesama i nešto gitarskih rifova.

"To inače nije moj način rada", rekao je Jagger. "Uvijek želiš ostaviti mjesta za improvizaciju, ali kada ulaziš u studio trebaš imati nešto, neke pjesme. Međutim, sve se razvijalo vrlo brzo. Puno smo svirali i improvizirali, ali pjesme su usklađene i aranžirane. Napisali smo ih za čas", kazao je.

Super Heavy, grupa čije je ime inspirirano boksačem Muhammadom Alijem, nastala je nakon Jaggerovih i Stewartovih razmišljanja kako bi zvučao bend s glazbenicima koji imaju potpuno različit background. Njih dvojica su i producirala album, a već su zajedno radili 2004. na glazbi za film Alfie.

06.07.2011. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh