« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PREMA PREPORUCI

Sunčani Hvar odgađa prodaju kampa Vira i kafića Pjaca

Eventualni raskid Sporazuma dioničara u ovom trenutku bio bi izrazito nepovoljan za poduzeće

Hvarani su se odavno izjasnili protiv Orco grupe
Hvarani su se odavno izjasnili protiv Orco grupe (Mirko Crnčević, CROPIX)
Više o

HFP

,

privatizacija

,

Sunčani Hvar

,

ORCO-grupa

,

kamp Viro

,

kafić Pjaca

Nadzorni odbor tvrtke (NO) Sunčani Hvar odlučio je odgoditi prodaju kampa Viro i kafića Pjaca do srpnja ove godine, izvijestili su iz Sunčanog Hvara u obavijesti objavljenoj danas na Zagrebačkoj burzi.

Tom odlukom članovi Nadzornog odbora prihvatili su preporuku Orco property grupe o odgodi prodaje Vire i Pjace smatrajući da bi eventualni raskid Sporazuma dioničara u ovom trenutku bio izrazito nepovoljan za tvrtku Sunčani Hvar, navodi se u obavijesti o odlukama Nadzornog odbora sa sjednice održane 1. travnja.

Prijedlog da se kamp Viro i kafić Pjaca prodaju za oko 2,5 milijuna eura prihvatila je početkom veljače skupština dioničara Sunčanog Hvara, no i na skupštini je protiv tog prijedloga bio Hrvatski fond za privatizaciju koji drži 32 posto dionica hvarske hotelske kuće.

HFP je potom Orco grupi, koja upravlja Sunčanim Hvarom, dao rok do 12. travnja da odustane od prodaje ta dva objekta te zatražio da dostavi rješenja za druge probleme Sunčanog Hvara, jer će u protivnom raskinuti sporazum dioničara s Orco grupom.

Prema Sporazumu dioničara potpisanom 2005. godine, koji vrijedi do lipnja ove godine, nema prodaje bilo koje nekretnine u vlasništvu Sunčanog Hvara bez suglasnosti HFP-a, izjavio je krajem ožujka predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 13:23:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh