« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DARKO MILINOVIĆ:

Sukob s Kerumom je u skladu s nacionalnim djelovanjem HDZ-a

HDZ je u Splitu sada u oporbi i ne želi praviti ustupke da bi po svaku cijenu bio na vlasti, pojasnio je Milinović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Split

,

HDZ

,

Darko Milinović

,

Željko Kerum

Zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović rekao je danas nakon sastanka u splitskom HDZ-u kako je stranačke dužnosnike izvijestio o politici "novog uzleta" kojom ta stranka želi pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima i vratiti se na vlast u Splitu.

Zaoštravanje politike splitskog HDZ-a prema gradonačelniku Željku Kerumu "apsolutno je usklađeno s djelovanjem stranke na nacionalnoj razini", kazao je Milinović novinarima.

"HDZ je u Splitu sada u oporbi i ne želi praviti ustupke da bi po svaku cijenu bio na vlasti. Od vodstva splitskog HDZ očekujem da podupre sve dobre projekte aktualne vlasti u gradu, što će podržati i hrvatska vlada, ali jednako tako i da bude oštra oporba kada nešto nije kako treba", kazao je Milinović.

Na novinarski upit kako komentira činjenicu da je HDZ na gradskoj razini u Splitu u političkom sukobu sa Kerumovom Neovisnom listom dok istodobno na razni Splitsko-dalmatinske županije HDZ koalira s Kerumovom listom, Milinović je kazao kako on "to ne smatra posebice upitnim". "Radi se o različitim razinama problema i projekata", dodao je Milinović.

Početkom ovog tjedna vijećnici HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću napustili su sjednicu tog tijela zbog verbalnog sukoba s Kerumom, pri čemu su se međusobno optuživali za uvrede, a dan uoči sjednice splitski HDZ je javno pozvao Keruma da podnese ostavku tvrdeći da svojim ponašanjem blati Split. Kerum na takve optužbe odgovara da su to "gluposti" te da on smeta i HDZ i SDP-u jer ih je pobijedio na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

Milinović je danas za boravka u Splitu također odbacio i mogućnost prijevremenih izbora u Hrvatskoj ustvrdivši da za tim nema potrebe jer HDZ s koalicijskim partnerima ima "stabilnu većinu u Hrvatskom saboru".

Oni koji govore o potrebi prijevremenih izbora ne rade za dobrobit Hrvatske, jer ne postoji nikakva pretpostavka za prijevremene izbore, izbori će biti redovni 2011. godine, rekao je Milinović. (hina/metro-portal)

02.03.2010. 20:09:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh