« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KINA UPOZORAVA

Sukob na Korejskom poluotoku bio bi "nacionalna tragedija"

Sukob na Korejskom poluotoku mogao bi biti "nacionalna tragedija" koja bi ugrozila regionalnu stabilnost, izjavio je jedan kineski diplomat na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a

Kina želi smiriti sukob
Kina želi smiriti sukob (Getty Images)
Više o

Kina

,

sukob

,

Korejski poluotok

Vijeće sigurnosti sastalo se u nedjelju kako bi pokušalo smiriti napetosti na Korejskom poluotoku, ali je sastanak završio bez sporazuma. Kina i Rusija nisu željele javno okriviti Sjevernu Koreju za krizu koja se produbila prošlog mjeseca kada je Sjever granatirao jedan južnokorejski otok.

Kineska novinska agencija Xinhua javila je u ponedjeljak da je Wang Min, kineski predstavnik na sastanku Vijeća sigurnosti, upozorio da je "situacija na Korejskom poluotoku opasna". "Ako na Korejskom poluotoku izbije krvavi sukob on će prije svega povrijediti narod na obje strane poluotoka i donijeti nacionalnu tragediju...", rekao je Wang.

Po njegovim riječima, Kina želi smiriti sukob poduzimanjem napora na obje strane podijeljenog poluotoka. Wang je ponovio poziv svoje vlade dvjema stranama da se suzdrže od izazivanja napetosti. (hina/metro-portal)

20.12.2010. 08:44:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh