« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
AFERA FIMI MEDIA

Šuker: Smijenjeni direktori samo se pokušavaju opravdati

Ministar se osvrnuo na izjave Damira Mihanovića koji tvrdi da mu je Šuker prijetio jer je upozoravao na nepravilnosti u Croatia osiguranju

Ivan Šuker
Ivan Šuker (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Croatia osiguranje

,

Ivan Šuker

,

Nevenka Jurak

,

Damir Mihanović

,

Fimi media

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker izjavio je danas da se smijenjeni direktori javnih poduzeća pokušavaju opravdati diskreditirajući druge.

Šuker je to rekao u izjavi za novinare na odlasku s konferencije o upravljanju proračunom i fiskalnoj politici, a u povodu tvrdnji bivšeg člana Uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića prema kojima mu je Šuker, kao predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja, prijetio unošenjem u lice jer je upozoravao na nepravilnosti u Croatia osiguranju vezano za poslovanje s Fimi medijom te upozorio na navodne štetne Šukerove aktivnosti dovođenja njemačkog osiguravatelja Talanxa na prodajna mjesta Fine, što bi ugrozilo tržišni udio Croatia osiguranja.

>> Mihanović: Sanader je tražio da sklopimo posao s Fimi-Medijom

"Meni je u potpunosti jasno da, s obzirom na situaciju u Hrvatskoj, smijenjeni direktori javnih poduzeća nastoje diskreditirati ovoga i onoga da bi sebe obranili", rekao je Šuker. Dodao je da kao legalist, s obzirom da se neki postupci vode pred USKOK-om ili policijom, daje punu podršku u provedbi tih postupaka.

Kazao je da i Ministarstvo financija surađuje u tih postupcima te da je dobru suradnju s ministarstvom nekoliko puta istaknuo glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. "Svi oni koji me poznaju dobro znaju da nisam čovjek koji se unosi u lice i koji prijeti", rekao je Šuker.

Bivši član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović svjedok je u USKOK-ovoj istrazi afere Fimi media. On je prvi javno progovorio o sastanku u Vladi 2007. na kojemu je predstavnicima državnih tvrtki sugerirano da posluju isključivo s Fimi medijom u vlasništvu Nevenke Jurak koja je od sredine kolovoza u zatvoru. Po pisanju medija, Mihanović je USKOK-u prijavio Šukera, tvrdeći da ga je pritiskao da šuti o nepravilnostima u Croatia osiguranju. (hina/metro-portal)

04.10.2010. 12:16:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh