« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PETRAČ ZAMUTIO STVAR

Slučaj Pukanić: Obrana traži svjedočenje Joce Amsterdama

Obrana optuženih za Pukanićevo ubojstvo traži da se nakon izmjene optužnice ispitaju Sreten Jocić, Stanko Subotić i Vladimir Zagorec

Ivo Pukanić
Ivo Pukanić (Cropix)
Više o

Vladimir Zagorec

,

Ivo Pukanić

,

slučaj Pukanić

,

Stanko Subotić Cane

,

novica petrač

,

Hrvoje Petrač

,

Joca Amsterdam

,

Sreten Jocić

,

suđenje Pukanić

Obrana optuženih za ubojstvo Ive Pukanića ponovno je zatražila svjedočenje Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, Stanka Subotića Caneta i Vladimira Zagorca, nakon što je USKOK prošloga tjedna izmijenio optužnicu i naveo imena Hrvoja i Novicu Petrača kao mogućih žrtava zločinačke skupine koju je Jocić organizirao u ime nepoznatog krajnjeg naručitelja.

Ne prihvati li sud prijedlog da se navodni organizator zločinačke skupine ispita video linkom iz Beograda, gdje mu se sudi zbog Pukanićeva ubojstva, obrana predlaže da se iz Bugarske i Srbije pribave podaci kada je uhićen i prebačen u Nizozemsku, odnosno kada je pušten na slobodu. Obrana, naime, tvrdi da Jocić nije mogao organizirati zločinačku skupinu jer je u to vrijeme bio u zatvoru.

Sličnim argumentom žele odbaciti i tvrdnju USKOK-a da su Petrači trebali biti žrtve optuženih za Pukanićevo ubojstvo, ističući da je u to vrijeme Novica Petrač bio u zatvoru zbog otmice Zagočevog sina, a njegov otac u bijegu iz istog razloga.

Priča o Petračima kao mogućim žrtvama, iako do prošloga tjedna nije bila istaknuta u optužnici, provlačila se kroz cijelo suđenje. Tako je i krunski svjedok Tomislav Marjanović u tajnom svjedočenju ispričao da je 2005. bio u Bugarskoj s prvooptuženim Robertom Matanićem, kada im je prišao turski državljanin i od Matanića naručio Petračevo ubojstvo.

Uz svjedočenje Zagorca, Jocića i Subotića obrana je zatražila i ispitivanje još nekoliko svjedoka, među kojima i bivše novinarke Nacionala Jasne Babić. O svim dokaznim prijedlozima sudsko će vijeće odlučiti na sutrašnjem ročištu. (hina/metro-portal)

04.10.2010. 12:56:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh