« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO U SABORU

Šuker i Maras kao kumice s placa u Saboru

'Vi ste došli u našu kuću i ponašajte se kao gost. Vi ste užasno nepristojan gost, pa kad nemate argumenata onda vrijeđate', poručio je Šuker Marasu

Fotografija vijesti
Više o

Ivan Šuker

,

Đuro Popijač

Na današnjoj raspravi o izvješću o poslovanju Hrvatske agencije za malo gospodarstvo za 2011., došlo je do žestoke rasprave. Naime nakon što je ministar Maras poručio Popijaču da prilikom dodjela potpora neće više biti 'odokativnog pristupa i politike daj onome tko ti se više sviđa', odgovarajući na Popijačeve optužbe kako je teško nabrojiti što je sve vlada do sad uspjela pokvariti, u raspravu se umješao i Ivan Šuker.

'Da smo ekonomsku politiku vodili kao vi 2011. ne bismo mogli aplicirati za novce iz europskih fondova', rekao je Maras obećavajući kako će se trendovi ove godine promijeniti te da ćemo izići iz recesije i po prvi puta imati gospodarski rast.

HDZ-ov Ivan Šuker je Marasu poručio kako se ne može ponašati kao da je na placu, jer je u najvišem domu hrvatskog naroda.

'Vi ste došli u našu kuću i ponašajte se kao gost. Vi ste užasno nepristojan gost, pa kad nemate argumenata onda vrijeđate', poručio mu je Šuker.

Nova ocjena kreditnog rejtinga je da smo završili u kreditnom smeću, rekao je Popijač dodavši kako je upravo to rezultat rada vlade i vladinih agencija.

'Ovu ste zemlju doslovno bacili na koljena! Ispričajte se u ime ministarstva kojem ste bili na čelu', poručio je SDP-ov Ivan Klarin na što mu je Popijač odgovorio da proanalizira ono što je SDP-ova vlada napravila tijekom 2012. pa će vidjeti tko se kome mora ispričati.

Predsjednik Uprave HAMAG-a, Darko Liović ustvrdio je kako je ta agencija mogla imati i bolju ulogu u poticanju malog i srednjeg poduzetništva u 2011. dodavši, međutim, kako će biti suzdržan oko rezultata rada jer je sadašnju dužnost preuzeo tek u ožujku 2012.

'Mladi si je kolega uzeo za pravo da misli kako je život i svijet počeo kada je on došao u tu agenciju, isto kao što i njegovi šefovi misle da je sve započelo kada su zauzeli vlast, a rezultat je očit', poručio je Popijač Lioviću.

Ministar Maras uzvratio mu je kako ne bi smjenjivali one koji su vodili agenciju da su bili zadovoljni njihovim radom, a HDZ-ov Dujomir Marasović replicirao je rekavši Marasu kako je SDP-ova ekonomska politika promašena i ne daje rezultate. 'Ona je tvrdoglava kao Hitler kod Staljingrada', ustvrdio je Marasović.

Nansi Tireli poručila je u ime Hrvatskih laburista kako poduzetnici i obrtnici u Hrvatskoj 'stvarno nemaju ništa od toga da se mi u ovom visokom domu prepucavamo tko je što napravio, tko nije napravio i tko što misli napraviti'.

'Oni su 2011. godinu preživjeli, nastavili su raditi kako su nastavili, onako kako su najbolje znali i umjeli. I sada očekuju, i od vas ministre i od nas ovdje u Saboru, da budemo najpametniji što možemo biti i najkonstruktivniji upravo zbog njih, a onda i zbog svih nas zajedno', naglasila je.

HAMAG, kojem je zadatak poticati razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz jamstva za poduzetničke kredite, tijekom 2011. godine odobrio je 13 posto manje kredita nego u prethodnoj godini, odnosno odobreno je 112 jamstava (što je 77 posto od pristiglih zahtjeva) u iznosu od nešto više od 150 milijuna kuna, čime je omogućeno gotovo 500 milijuna kuna investicija u gospodarstvo.

'U 2012. značajno je pojačan broj izdanih jamstava po svim programima, a ono što posebno veseli do rasta je došlo u novim investicijama, u programima koji podržavaju nova ulaganja, dakle u segmentu poticanja novih start-up poduzetnika gdje je u 2012. godini u odnosu na 2011. izdano 51 u odnosu na 15 jamstava', poručio je Liović.

08.02.2013. 15:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh