« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
IVO SANADER:

Sudstvo se izravno uključilo u izbornu kampanju

Premijer je izjavio da niti on, niti Vlada, niti HDZ nikada nisu, niti će ikada utjecati na sudstvo.

(Siniša Sunara, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

pravosuđe

,

sudstvo

,

lokalni izbori

,

predizborna kampanja

,

presuda Glavašu

,

izvršna vlast

Izvršna vlast nije se upletala u sudski postupak koji je vođen protiv Branimira Glavaša, ali sudstvo se, s obzirom na termin izricanja presude, izravno uključilo u izbornu kampanju, rekao je danas predsjednik Vlade Ivo Sanader.

On je to izjavio na otvorenju dionice Velika Gorica-Buševec autoceste Zagreb-Sisak, odgovarajući na novinarski formulirano pitanje "kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je presuda Glavašu, odnosno njezina visina, rezultat HDZ-ovih unutarnjih obračuna".

Milanović želi skrenuti pozornost s nečega drugoga, rekao je premijer te istaknuo: "Ni ja, ni HDZ, ni Vlada nismo utjecali niti ćemo ikad, jer je to u Hrvatskoj nemoguće s obzirom na to da postoji trodioba vlasti na sudsku, zakonodavnu i izvršnu".

Ponovio je da "Milanović želi skrenuti pozornost s jedne druge činjenice za koju", kako je rekao, "nisam siguran da nije netko od njegovih umiješan", a to je da je sud, što je apsolutno neshvatljivo kad je riječ o visini i vremenu izricanja presude, to učinio osam dana prije lokalnih izbora i time se sudstvo uključilo u izbornu kampanju.

Dakle, rekao je premijer, ne da se izvršna vlast nije uključila, nego obrnuto, sudbena vlast se izravno uključila u izvršnu vlast i u izbornu kampanju.

Smatram da je to apsolutno neprihvatljivo, istaknuo je Sanader i najavio da će o tome razgovarati s ministrom pravosuđa. (hina/metro-portal)

09.05.2009. 19:05:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh