« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
AUSTRALIJA:

Sudski nalog prvi put uručen preko Facebooka

Muškarac je optužen da je preko Facebooka uznemiravao bivšu djevojku, a sudski nalog uručen mu je upravo preko te društvene mreže

Sudski nalog prvi put uručen preko Facebooka
Sudski nalog prvi put uručen preko Facebooka (Getty Images)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

skrivanje

Australska policija je sudski nalog muškarcu optuženom za uznemiravanje na društvenim mrežama uručila preko Facebooka. Riječ je o prvom takvom slučaju u Australiji, a policija se za taj korak odlučila jer mu nalog nisu uspjeli uručiti osobno, telefonom ni poštom.

Strastveni korisnik Facebooka optužen je da je preko te društvene mreže uznemiravao bivšu djevojku i prijetio joj. Policija mu je tako sve dokumente koje je izdao sud poslala na Facebook. Priložili su i video snimku na kojoj mu je sudski nalog pročitan "kao da je izrečen u živo".

Policija je priopćila da se primatelj odazvao, rekao da razumije ozbiljnost prekršaja i izjavio da će izbrisati svoj profil na Facebooku. Ipak, nije riječ o prvom slučaju da je za sudski postupak u Australiji iskorištena nova tehnologija. Godine 2008. preko Facebooka su uručeni neki pravni dokumenti, a iste je godine sudski nalog uručen SMS-om.

U Australiji koja ima 22,5 milijuna stanovnika profil na Facebooku ima devet milijuna ljudi. (hina/metro-portal)

20.10.2010. 15:57:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh