« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
SUDSKA TRAKAVICA

Suđenje za aferu Spice ponovno odgođeno

Suđenje za aferu Spice ponovno je odgođeno zbog bolesti šestooptuženog Josipa Pavlovića. pa će Polančec i ekipa pred suca ponovno izaći 19. prosinca

Fotografija vijesti
Više o

Damir Polančec

,

Podravka

,

suđenje

,

afera Spice

Suđenje bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice ni danas se neće održati zbog bolesti šestooptuženog Josipa Pavlovića, javlja Hina.

Zbog Pavlovićeve bolesti suđenje je odgođeno i u ponedjeljak kada je trebao svjedočiti Mladen Vedriš, predsjednik nadzornog odbora Podravke od 2006. do 2008.

Na klupi za svjedoke danas se trebala pojaviti sindikalna predstavnica u Podravkinom nadzornom odboru Ksenija Horvat.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, 19. prosinca svjedočenjem bivšeg predsjednika uprave Zvonimira Majdančića koji je sredinom studenog trebao biti ispitan kao prvi USKOK-ov svjedok u ovom slučaju.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.

Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna uz Polančeca i Pavlovića USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, optuženi se terete za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje.

14.12.2011. 11:12:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh