« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
HAAŠKI SUD

Suđenje Vojislavu Šešelju prekinuto do daljnjega

Integritet postupka je ugrožen zbog prijetnji zaštićenom svjedoku.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj (Matija Koković)
Više o

Haaški sud

,

suđenje

,

Vojislav Šešelj

,

ICTY

,

Međunarodni kazneni sud

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odlučilo je na zahtjev tužiteljstva do daljnjega prekinuti suđenje vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju, optuženome za zločine počinjene tijekom rata na prostoru Hrvatske, BiH i Vojvodine, objavio je u srijedu haaški sud.

"Raspravno vijeće danas je naredilo prekid postupka u predmetu protiv Vojislava Šešelja. U svojoj odluci vijeće je većinom glasova utvrdilo da se privremeno obustavlja saslušavanje preostalih svjedoka tužiteljstva dok vijeće ne odluči drukčije", rekla je u srijedu u Haagu glasnogovornica haaškog suda Nerma Jelačić na redovitoj konferenciji za novinare.

Glasnogovornica haaškog tužiteljstva Olga Kavran, govoreći o razlozima zahtjeva za privremenom obustavom postupka, kazala je kako tužiteljstvo smatra da je "integritet postupka ugrožen" jer su, kako su prošlog mjeseca izvijestili sudsko vijeće, Šešeljevi suradnici prijetili jednom zaštićenom svjedoku.

Tužiteljstvo je do sada protiv Šešelja izvelo 71 svjedoka i pri kraju je svog dijela dokaznog postupka. (hina/metro-portal)

11.02.2009. 16:11:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh