« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
DOKAZLI ILI ODŠTETA

Sudac Marić od Uefe traži milijun eura

Bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić danas je u pratnji odvjetnika Vladimira Gredelja održao novinarsku konferenciju u hotelu Westin

Fotografija vijesti
Više o

UEFA

,

tužba

,

odšteta

,

kladioničarska afera

,

sudac bruno marić

Na njoj je najavio podizanje tužbe protiv Europske nogometne federacije u kojoj će zahtjevati milijun eura odštete, prenosi Hina. Marić se prošle godine našao u središtu kladioničarske afere i osumnjičen je za namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. godine. Tijekom istrage ga je ispitao famozni Uefin istražitelj Robin Bokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Uefine Disciplinske komisije Peter Limacher podnio ostavku. Gredelj je najavio kako Uefa ima deset dana da ponudi dokaze protiv Marića ili da objavi javnu ispriku.

"Ukoliko se to ne dogodi podići ćemo tužbu na milijun eura i to u Hrvatskoj. Zbog Bokšića i Limachera Marić je diskreditiran kao čovjek i kao nogometni sudac," kazao je Gredelj. Marić se na tužbu odlučio nakon nemilih scena u Vinkovcima gdje je sudio utakmicu između Cibalije i Dinama, a odvjetnik Gredelj je najavio i podizanje tužbe protiv predsjednika Cibalije Željka Čule za klevetu.

"Od kad se moje ime spomenulo u istrazi o namještanju utakmica na mene se vrši pritisak gdje god dođem. Ponašanje dužnosnika Cibalije je bilo nedopustivo," kazao je Marić, dok je Gredelj dodao: "To je bilo divljaštvo i za takve ljude ne smije biti mjesta u nogometu."

23.03.2011. 16:23:23
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    23.03.2011. 21:58
    dobit ćeš znaš šta sam ti htio reći
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh