« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NOVO ROČIŠTE

Sud u Salzburgu 9. svibnja odlučuje o statusu Sanadera

Ako u Salzburg stignu zatraženi dokumenti iz Hrvatske, 9. svibnja bi se mogla donijeti odluka o izručenju

Sanader
Sanader (Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Salzburg

Pred sutkinju zemaljskog suda u Salzburgu bit će 9. svibnja ponovno izveden Ivo Sanader, javlja austrijska novinska agencija APA, prenosi Hina.

Toga dana bit će održano sljedeće ročište o izručenju i pritvoru, kazao je u utorak na upit APA-e dopredsjednik i glasnogovornik suda u Salzburgu Imre Juhasz.

Sutkinja Claudia Lechner još uvijek čeka na zatražene dokumente iz Hrvatske, koji još nisu stigli u Austriju. Ako dokumenti stignu do 9. svibnja, tada bi se mogla donijeti odluka o izručenju, objasnio je Juhasz.

Pritvor bivšem hrvatskom premijeru bio je 8. ožujka produžen na sljedeća dva mjeseca. Sanader se tada izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj.

Bivši hrvatski premijer, koji poriče sve optužbe, želi da mu se sudi pred austrijskim sudom, jer, prema riječima njegova bečkog odvjetnika Wernera Suppana, u Hrvatskoj ne postoje uvjeti za pravično suđenje u smislu konvencije o ljudskim pravima.

Nakon što je Suppan u ožujku predočio analizu stručnog tima, na 50 stranica, u kojoj se spominju kršenja ljudskih prava, sutkinja Lechner odgodila je odluku o izručenju.

Hrvatsko pravosuđe Sanadera tereti, između ostaloga, za zloporabu položaja.

19.04.2011. 19:00:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh