« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
RATNI ZLOČINI

Sud u Osijeku odbacio kaznenu prijavu protiv Šeksa

Kaznena prijava zbog ratnog zločina odbačena je jer prijavljeno djelo ne sadrži obilježja kaznenog djela

Šeks
Šeks (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

ivan zovak

,

Vladimir Šeks

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) donijelo je rješenje o odbacivanju kaznene prijave koju je Ivan Zovak podnio protiv potpredsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, izvijestilo je ŽDO na svojim internetskim stranicama, prenosi Hina.

U priopćenju za javnost navodi se kako je kaznena prijava odbačena jer prijavljeno djelo ne sadrži obilježja kaznenog djela, koje se navodi u prijavi, niti ikojega drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. Dodaje se kako je prijavitelj Zovak tvrdio da je Vladimir Šeks "odgovoran za neuspjeh vojne akcije, poduzete 22. srpnja 1991., napadom na selo Mirkovce, kad je poginulo deset pripadnika Zbora narodne garde".

ŽDO navodi kako su u tijeku pretkaznenog postupka obavljeni razgovori s podnositeljem prijave i prijavljenikom, pribavljene su izjave sudionika inkriminiranih događaja i drugih osoba koje raspolažu važnim podatcima, relevantna službena dokumentacija te poduzete druge radnje radi provjere utemeljenosti prijave.

"Analizom tako utvrđena činjenična stanja, utvrđeno je da Vladimir Šeks u inkriminirano vrijeme nije obnašao dužnost predsjednika kriznog štaba za istočnu Slavoniju i Baranju, niti je u navedenoj vojnoj akciji sudjelovao onako kako to ističe podnositelj prijave te se stoga u njegovim radnjama ne stječu obilježja ni prijavljenog ni ikojega drugog kaznenog djela", navodi u priopćenju ŽDO.

22.04.2011. 21:46:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh