« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
traži se

Sud raspisao tjeralicu za suprugom Tončice Čeljuske

Zlatko Čeljuska osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog preprodaje tuđeg zemljišta

(Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

tjeralica

,

Čedo Prodanović

,

Tončica Čeljuska

,

Zlatko Čeljuska

Županijski sud u Zagrebu raspisao je tjeralicu za Zlatkom Čeljuskom, suprugom voditeljice HTV-ovog Dnevnika Tončice Čeljuske jer se u listopadu nije javio u zatvor na izdržavanje kazne, piše Jutarnji list.

Čeljuska je pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je 2002. godine krivotvorio osobnu iskaznicu Renea Hollosa i njegovo zemljište za 210.000 tadašnjih njemačkih maraka preprodao Milanu Zecu.

Zbog zdravstvenih i poslovnih razloga sud mu je ove godine već dva puta odgađao izvršenje kazne. Kada se u listopadu nije javio u zatvor, policija ga je tražila na adresi stanovanja u zagrebačkim Utrinama, no tamo ga nisu našli. Supruga Tončica sud je obavijestila da je Čeljuska na službenom putu i da ne zna kad će se vratiti.

Sud je stoga 29. listopada raspisao tjeralicu koja zasad vrijedi samo za područje Hrvatske, ali po potrebi će biti raspisana i međunarodna tjeralica, a bit će obaviješten i Interpol.

Voditeljica HTV-a tvrdi da su se ona i suprug u međuvremenu rastavili:

"Suprug i ja već neko vrijeme ne živimo zajedno. Tu odluku smo donijeli kako moje kćeri, Anuška i Tihana, baš kao i ja, ne bi snosile posljedice svega ovog što se zbiva oko njega. Cijela ova situacija za mene je bolna, teška i delikatna, ali činjenica jest da ni ja ni moja djeca ne možemo snositi odgovornost za nešto što nismo učinile", izjavila je Čeljuska za Jutarnji list.

Kaže i da se sva dodatna pitanja o ovom slučaju upute odvjetniku njezina supruga Čedi Prodanoviću.

16.11.2009. 20:03:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh