« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
PRAVDA?

Sud obustavio prodaju Mitrovićeve jahte

Privremenom mjerom obustavljena je prodaja jahte Željka Mitrovića do pravomoćne presude u sporu srbijanskog tajkuna protiv hrvatske Carine

Da li je Mitrović u pravu ili je država intervenirala u sudstvo?
Više o

Željko Mitrović

,

prodaja jahte

,

privremena mjera

,

sud u Dubrovniku

Općinski sud u Dubrovniku donio je tzv. privremenu mjeru kojom se obustavlja prodaja jahte srbijanskog poduzetnika Željka Mitrovića, doznaje se od njegovog odvjetnika Nevena Cirkvenija, dok u priopćenju upućenom medijima Mitrović ističe zadovoljstvo što su se potvrdili njegovi navodi o kršenju procedure od strane "bahatih i arogantnih" hrvatskih carinskih tijela.

Odluka dubrovačkog suda, koji je ukazao na kršenje niza proceduralnih propisa, pojednostavljeno znači da do okončanja postupka niti jedna od strana ne može raspolagati zaplijenjenim Mitrovićevim brodom, kazao je Hini njegov odvjetnik.

Cirkveni je pojasnio da je u ime svog branjenika zahtjev za tzv. privremenom mjerom, kojom se brani održavanje javnog nadmetanja ili prodaje plovila pogodbom, podnio zbog straha da se brod ne proda u nesrazmjeru s njegovom stvarnom cijenom.

Na taj bi se način, dodao je, vlasniku tvrtke Pink Media Group učinila nenadoknadiva šteta.

Mitrović je u priopćenju iskazao "veliko zadovoljstvo donošenjem privremene mere" koja je dokazala da su "sud i pravosuđe iznad svake političke igre" jer "svoju neovisnost iskazuju ne sagledavajući boju kože, vjeru ili naciju".

"Takođe sam zadovoljan što su se potvrdili svi moji navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi od strane bahatih i arogantnih carinskih tijela Republike Hrvatske", zaključio je Mitrović.

Njegova je jahta zaplijenjena u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu te je nakon što nije želio platiti dva milijuna eura carine stavljena na javnu prodaju.

Mitrović je potom pokrenuo medijski rat protiv Hrvatske, zabranivši reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije, a najavio je i blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije te "posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske".

12.08.2011. 17:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh