« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
OMETANJE ISTRAGE

Sud naredio pritvor za bivšu premijerku Ukrajine

Bivšu se ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko sumnjiči da je nezakonito prisilila najveću domaću naftnu tvrtku na sklapanje ugovora s Rusijom 2009. godine

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Naftogaz

Zbog sumnje da je nezakonito prisilila državnu tvrtku Naftogaz na potpisivanje ugovora s Rusijom 2009., sud u Kijevu donio je odluku da se nekadašnja premijerka pritvori, budući da smatra da bi mogla remetiti sudski postupak, prenosi Hina.

Predsjednik suda Rodion Kirejev udovoljio je zahtjevu tužiteljstva koje je tražilo pritvor za Juliju Timošenko zbog uzastopnih kršenja sudskih propisa. Nije rekao koliko će pritvor trajati i prekinuo je suđenje do ponedjeljka.

Odmah po donošenju sudske odluke, Timošenko je zatražila da joj se ne stavljaju lisice dok se nalazi u dvorani za saslušanje, pa su je policajci izveli iz dvorane i potom joj ondje stavili lisice. Simpatizeri Julije Timošenko prisutni u sudskoj dvorani pritom su izvikivali "Sramota!".

"Oni (vlasti) samo pokazuju svoju moć", rekao je novinarima u sudnici odvjetnik bivše premijerke Serhij Vlasenko.

Nedugo prije uhićenja Timošenko, ukrajinski premijer Mikola Azarov svjedočio je protiv bivše premijerke, a njegovo svjedočenje, kako prenosi France presse, nije prethodno bilo najavljeno.

Timošenko je odbacila sve optužbe protiv sebe kao politički motivirane a zapadne vlade su izrazile zabrinutost zbog ovoga procesa.

05.08.2011. 19:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh