« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PRITVOR U SARAJEVU

Sud BiH potvrdio presudu Glavašu

Izvanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je kaznu od osam godina zatvora Branimiru Glavašu koju mu je pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske zbog ratnih zločina

Branimir Glavaš
Branimir Glavaš (Cropix)
Više o

Branimir Glavaš

,

Sarajevo

,

pritvor

,

Sud BiH

On je odmah nakon toga uhićen i nalazi se u pritvoru bosanskohercegovačkog državnog suda, potvrdila je u srijedu Hini glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

"Prvostupanjsko vijeće Suda BiH potvrdilo je kaznu kojom je Branimir Glavaš osuđen na osam godina zatvora, a Sud BiH jučer je (u utorak) odredio pritvor osuđenom Glavašu zbog činjenice da zakonodavstvo BiH propisuje automatsko određivanje pritvora za osobe osuđene na pet i više godina zatvora", kazala je Hadžić.

Glavaš ima pravo žalbe na rješenje o pritvoru u roku od tri dana od primitka rješenja, a na prvostupanjsku presudu u roku od trideset dana od zaprimanja presude. U slučaju ulaganja žalbe na prvostupanjsku presudu o njoj odlučuje Prizivno vijeće suda BiH i ta je odluka pravomoćna.

Branimir Glavaš u utorak navečer uhićen je u Drinovcima, gdje živi otkako je u Zagrebu osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. Uhićenje je u strogoj tajnosti obavila pravosudna policija BiH. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 10:37:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh