Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2010. 10:37:57
PRITVOR U SARAJEVU

Sud BiH potvrdio presudu Glavašu

Izvanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je kaznu od osam godina zatvora Branimiru Glavašu koju mu je pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske zbog ratnih zločina

Branimir Glavaš
Branimir Glavaš (Cropix)

On je odmah nakon toga uhićen i nalazi se u pritvoru bosanskohercegovačkog državnog suda, potvrdila je u srijedu Hini glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

"Prvostupanjsko vijeće Suda BiH potvrdilo je kaznu kojom je Branimir Glavaš osuđen na osam godina zatvora, a Sud BiH jučer je (u utorak) odredio pritvor osuđenom Glavašu zbog činjenice da zakonodavstvo BiH propisuje automatsko određivanje pritvora za osobe osuđene na pet i više godina zatvora", kazala je Hadžić.

Glavaš ima pravo žalbe na rješenje o pritvoru u roku od tri dana od primitka rješenja, a na prvostupanjsku presudu u roku od trideset dana od zaprimanja presude. U slučaju ulaganja žalbe na prvostupanjsku presudu o njoj odlučuje Prizivno vijeće suda BiH i ta je odluka pravomoćna.

Branimir Glavaš u utorak navečer uhićen je u Drinovcima, gdje živi otkako je u Zagrebu osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. Uhićenje je u strogoj tajnosti obavila pravosudna policija BiH. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 10:37:57
http://metro-portal.hr/sud-bih-potvrdio-presudu-glavasu/48901/