« Lifestyle
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MA KAKVA RECESIJA

Stvari na kojima ni za živu glavu ne smijete štedjeti

Znamo da je u krizi svima teško, ali čak i tada postoji nekoliko stvari gdje je taktika uštede zapravo dugoročno iznimno rizična i skuplja. Ovo su neke od njih

Fotografija vijesti
Više o

štednja

,

ušteda novca

,

ekonomska kriza

,

besparica

Vjerujemo da ne postoji osoba koja nije čula onu dobru staru „Kol'ko para, tol'ko muzike". I doista, unatoč tomu što postoji puno proizvoda za koje ovo ne vrijedi u svakoj situaciji, kod nekoliko njih ni pod koju cijenu ne trebate pokušati uštedjeti koju kunu. Donosimo vam neke od njih.

1. Alkoholna pića

Zaboravite onu teoriju da je ubijanje moždanih stanica alkoholom zdravo zbog toga što na taj način osiguravate preživljavanje onih najboljih. Cuga na dnu police dućana često ne zadovoljava ni minimalne standarde kvalitete i može vam prouzročiti čitav niz dugoročno štetnih posljedica po zdravlje, prema kojima su opaki mamurluci dječja igra. Pustite reklame, najbolja votka na svijetu ne proizvodi se negdje u bespućima Sibira, već pod strogim laboratorijskim nadzorom.

2. Toaletni papir

Toaletni je papir bio izum koji je označio kraj jednog dugog barbarskog razdoblja i početak boljeg, civiliziranijeg doba. Ukoliko smatrate da toaletni papir ne stoji uz bok kotaču i penicilinu, izazivamo vas da ponovite isto kad ostanete bez njega usred eksplozivnog proljeva. Bilo kako bilo, višeslojni papir nipošto nije jeftini marketinški trik. Učinite uslugu civilizacijskom napretku i vašoj guzi te izbjegavajte onaj loše kvalitete ukoliko je to ikako moguće.

3. Britvice

Ne morate nužno kupovati svaku novotariju koju vidite u reklami, ali kvalitetne su britvice vrlo pametno ulaganje u život bez izranjavanog lica i nadražene kože. I ne, samo zbog toga što vaš otac smatra kako su muškarci izgubili kičmu kad su se počeli brijati britvicama s pet oštrica nipošto ne znači da vi ne trebate uložiti u iste, ukoliko vam to dobro funkcionira.

4. Kondomi

Moramo li uopće ovo dodatno pojašnjavati? Okej, u cijenu onih najskupljih kondoma svakako je uračunato i brendiranje, kao i reklama. Ipak, to je tek manji dio ukupnog iznosa. Ostatak cijene formira se isključivo prema kvaliteti materijala koji se koriste za njihovu izradu. Bolji brendovi kondoma garantiraju da je ama baš svaki komad podvrgnut testiranju prije no što je pušten u prodaju te da može podnijeti puno „kazne" prije negoli pukne. S druge strane, kod jeftinijih kondoma to naprosto nije slučaj. Želite li si doista upropastiti život zbog nekoliko kuna uštede?

5. Madraci

Svatko tko je proveo barem jednu besanu noć na nekvalitetnom madracu točno zna o čemu pričamo. Biranje idealnog madraca stvar je koja svakako zaslužuje da joj posvetite vrijeme, ali i novac. Dobar će vam madrac godinama biti vjeran suputnik, dok će vas onaj koji to nije svaku večer podsjećati na sve svoje nedostatke. Uz svakodnevni stres i nervozu, to je zadnja stvar koja ikome treba.

6. Kišobrani

Ne tvrdimo da kišobran od 20 kuna neće napraviti „posao" i poslužiti kao rješenje za prvu ruku. S druge strane, tražite li nešto što će izdržati bilo kakav vjetar, preporučamo vam da razmislite o kupnji kvalitetnijeg i čvršćeg kišobrana. Vjerovali ili ne, sasvim je moguće da vam dugoročno to bude i jeftinije.

7. Baterije

I baterije su još jedna od onih stvari na koju pozornost obraćamo samo kada se istroše, a nemamo druge pri ruci da ih zamijenimo. Ne želite li da vaš cjelodnevni izlet „završi" već nakon 20 fotografija, stisnite zube i kupite pouzdane long life baterije. Ako si to možete priuštiti, punjive su baterije dugoročno najbolje i najjeftinije rješenje.

15.11.2011. 22:36:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    F5
    16.11.2011. 10:30
    8. Vlastita djevojka/supruga :p
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh