« Film
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
STO GODINA

Studio Universal najavio redizajn povodom stogodišnjice osnutka

Kompanija je odlučila restaurirati neke od svojih najvećih filmskih klasika, a uskoro će predstaviti i novi logo na kojem su radili više od godinu dana

Fotografija vijesti
Više o

Universal Pictures

,

Hollywood

,

film

U povodu obilježavanja stotinu godina od svog osnutka filmski studio Universal objavio je kako će restaurirati neke od svojih najvećih klasika te ih ponuditi u novim Blu-ray izdanjima, javlja Hina.

Za potpunu su restauraciju također odabrane obje verzije "Drakule" iz 1931. (na engleskom i španjolskom) te "Frankestein" iz iste godine, "Frankesteinova nevjesta" iz 1935., "Buck Privates" Abbotta i Costella iz 1941., zatim "Šaputanja na jastuku" iz 1959., "Ubiti pticu rugalicu" (1962.), "Ptice" (1963.), "Žalac" (1973.), "Ralje" (1975.), te "Moja Afrika" (1985.).

Proces restauracije svakog filma traje do šest mjeseci, a stoji od 250 do 600 tisuća dolara po naslovu. Inače, Universal svoje neprocjenjive filmske vrijednosti drži 70 metara pod zemljom u strogo čuvanom skladištu u saveznoj državi Pennsylvaniji.

Novi logo kompanije na čijem se izgledu radilo više od godine dana premijerno će biti prikazan s filmom "The Lorax" doktora Seussa u veljači. Meyer ističe da je kompanija odavno željela promijeniti izgled loga, ali nikako do neprepoznatljivosti. "Znali smo da svakako želimo zadržati globus", kazao je.

Universal Studios jedan je od šest velikih američkih filmskih studija, drugi najveći i najstariji studio u Hollywoodu, dio grupacije NBC Universal, s više od 100 ureda i setova diljem Universal City Plaza Drivea u Universal Cityju u Kaliforniji. Utemeljio ga je 30. travnja 1912. njemački židovski emigrant Carl Laemmle.

10.01.2012. 15:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh