« Film
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
INICIJATIVA

Otvara se Art-kino Grič

Od srijede će se u kinu Grič redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina

Art kino u centru grada
Više o

zagreb-info

,

program

,

Art-kino Grič

U srijedu, 4. siječnja 2012. u 19,00 sati premijerom Oscarom nagrađene britanske ljubavne drame Vojvotkinja (The Duchess) redatelja Saula Dibba s Keirom Kneightley, Ralphom Fiennesom i Charlotte Rampling u glavnim ulogama otvara se program Art-kina Grič u Jurišićevoj 6.

Kino Grič je kao repertoarno kino bilo zatvoreno 2005. godine, a od tada su se u njemu povremeno održavale filmske projekcije i druga kulturna događanja. Od 4. siječnja 2012. u njemu će se redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina (19 i 21 sat) i to isključivo nehollywoodski repertoar s naslovima iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije. U dvoranu se vraćaju originalni kino-stolci, a napravljen je i novi, izravni bočni ulaz u kino.

Programski voditelj je filmski kritičar i urednik Goran Ivanišević, a projekt Art-kina Grič vodi udruga Kulturni klub u suradnji s Kinematografima.

Film Vojvotkinja donosi priču o mladoj aristokratkinji iz 18. stoljeća, pretkinji princeze Diane, koja ubrzo nakon udaje spoznaje da njezin stariji suprug od nje želi samo nasljednika. Osim Oscara za kostimografiju, film je osvojio i nagradu BAFTA za kostimografiju te bio nominiran za Zlatni globus (Ralph Fiennes) i Europsku filmsku nagradu po glasovima publike.

Prema rasporedu, ovaj će se film prikazivati svaki dan od 19 i 21 sat od 4. do 10. siječnja.

03.01.2012. 09:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh