« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
prosvjedi

Studentski marš na Trg bana Jelačića

Unatoč predizbornoj šutnji, studenti su odlučni nastaviti do kraja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Slobodni filozofski)
Više o

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

zagreb-info

,

marš studenata

Na 25. plenumu Filozofskog fakulteta u četvrtak odlučeno je da treba uključiti i dodatna sredstva u borbi za pravo na besplatno obrazovanje. Iako je Vlada uspješno neutralizirala sindikate pa će Trg bana Jelačića biti bez sindikalnih prosvjeda dan prije izbora, studenti će doći.

Plan studenata je okupljanje ispred Filozofskog fakulteta u 9.30, te marš na Trg gdje bi se trebali pojaviti oko 11 sati. Kako je lijep dan, Špica će sigurno biti puna i bit će zanimljivo vidjeti tko će se od regularnih špicera sjetiti da je godinama studirao besplatno i pridružiti se studentima.

Također, ništa manje interesantna neće biti ni reakcija policije, jer je Državno izborno povjerenstvo već kod najave prosvjeda sindikata imalo primjedbe na javna okupljanja na dan izborne šutnje.

Dodatno veselje daje i poziv Dinama svojim navijačima da dođu na druženje s igračima na isto mjesto i u isto vrijeme, kada će se dijeliti ulaznice za nedjeljnu tekmu sa Slaven Belupom koja bi trebala riješiti pitanje prvaka, tj. ako Dinamo pobijedi Slaven, sve je gotovo i u teoriji.

Zato, zviždaljke u ruke, pamet u glavu i svi na Trg!

16.05.2009. 09:26:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh