« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SOLIDARNO

Studenti zauzeli Sveučilište u Zadru

Studentska pobuna i zahtjevi za besplatnim obrazovanjem šire se.

(Jure Mišković, CROPIX)
Više o

Zadar

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

blokada nastave

,

Sveučilište u Zadru

Zadarski studenti danas u 12:45 sati pridružili su se kolegama sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu i blokirali svoje Sveučilište.

Uz glavnu parolu 'Znaje nije roba' studenti su svoje zahtjeve uobličili gotovo identično zagrebačkim kolegama, a među njima se ističe pravo na besplatno obrazovanje kojega se nipošto ne planiraju odreći.

Kako javlja portal ezadar.hr, za razliku od zagrebačkih studenata, zadarski imaju podršku velikog dijela profesora i uprave fakulteta koji su potvrdili kako su studentski zahtjevi u potpunosti opravdani, te kako ne vide kako bi im se ijedan profesor mogao protiviti.

Profesori, među kojima i prorektorica Ana Proroković čiji je dolazak i govor burno pozdravljen od strane studenata, izjavili su kako se zadarsko Sveučilište zbog svoje veličine svake godine bori za opstanak, no kako tu borbu neće voditi preko leđa studenata.

Neki od profesora su izjavili i kako bi se, s obzirom na status malih hrvatskih sveučilišta kakvo je ono u Zadru, moglo dogoditi da uz pobune studenata dođe i do pobune profesora, a dodali su i kako se nadaju da studenti od svojih zahtjeva neće odustati kada im institucije pokušaju zamazati oči lažnim obećanjima. (metro-portal)

21.04.2009. 14:35:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh