« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
NOVA PODRŠKA

Studenti zagrebačkog PMF-a izglasali blokadu

Nastava na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu od srijede će biti blokirana.

Više o

studenti

,

studentski prosvjed

,

PMF

,

besplatno školovanje

,

besplatno obrazovanje

,

Prirodoslovno matematički fakultet

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu s početkom u 18 sati održan je za javnost otvoreni plenum na kojemu se raspravljalo o podršci i priključivanju kolegama s Filozofskog i drugih blokiranih fakulteta.

Na plenumu su uz studente bili prisutni i pojedini profesori i predstojnici fakultetskih odsjeka, te dekan fakulteta prof.dr.sc. Mladen Juračić koji je podržao studentske zahtjeve.

Studenti PMF-a izjasnili su se kako podržavaju cilj i metode kolega koji blokiraju fakultete, te su prihvatili Deklaraciju Nezavisne studentske inicijative.

Nakon toga krenulo se u dugotrajnu i iscrpnu diskusiju o blokadi nastave što se pokazalo vrlo kompleksnim pitanjem, prvenstveno zbog toga što se na PMF-u tijekom ovog tjedna održavaju izvanredni ispitni rokovi, te je bilo mnogo rasprave po kojim principima bi se održavala blokada.

No, unatoč tome studenti su, uz različite argumente za i protiv, ipak izglasali kako od srijede kreću u blokadu nastave o čijem će se tijeku i trajanju dogovarati na predstojećim plenumima. (metro-portal)

28.04.2009. 22:51:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Hoteli
    27.01.2010. 21:02
    ma svi bi samo ljenčarili
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh