« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BORBA ZA PRAVA

Studenti najavljuju prosvjed ispred ministarstva

Studenti Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti zajedničkim snagama će prosvjedovat ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

studenti

,

Filozofski fakultet

,

Fakultet političkih znanosti

Studenti Filozofskog fakulteta, koji će blokadu referade nastaviti i u ponedjeljak, pridružit će se kolegama s Fakulteta političkih znanosti u prosvjednoj akciji u srijedu, 12. listopada, kada će ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još jednom upozoriti prosvjetne vlasti na, kako kažu, prekršena obećanja o besplatnom obrazovanju, javlja Hina.

Nakon što studentska skupština Fakulteta političkih znanosti (FPZ) i plenum Filozofskog fakultet početkom idućega tjedna prihvate te akcije, oko 50 studenata će u srijedu ispred zgrade ministarstva održati prosvjed koji je već prijavljen policiji, kazao je student FPZ-a, jedan od organizatora prosvjeda.

Upozorit ćemo na prekršena obećanja koje su vlasti dale o besplatnom obrazovanju te pozvati na još veći prosvjed, kazao je dodajući da će poslati javnu poruku kako ne odustaju od zahtjeva za uvođenjem javno financiranog visokog obrazovanja.

Studenti koji blokiranjem referade "blokiraju mjesto gdje im se čini nepravda" odlučili su nakon večerašnjeg plenuma da će i u ponedjeljak nastaviti s tom akcijom, koja će tako ući u drugi tjedan.

Tom akcijom studenti, većinom druge godine, poručuju da ne žele plaćati naknadu od šest tisuća kuna za upis te da ne prihvaćaju odluku da je za naplaćivanje školarina kriterij rang lista upisa na fakultet a ne izvrsnost i uspjeh u studiranju.

Inače, u auli Fiozfskog fakulteta će do 18. listopada biti postavljena izložba fotografija vezanih uz plenum, besplatno obrazovanje, akcije koje su studenti poduzimali, obećanja koja su dobivali i očekivanja koja imaju od studija i društva.

07.10.2011. 21:04:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh