« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Stručni nadzor liječničke komore u KB Dubrava

Početak u drugoj polovici kolovoza

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

KB Dubrava

,

Hrvatska liječnička komora

,

Hrvoje Minigo

,

Anđelko Vrce

,

Milan Kujundžić

Hrvatska liječnička komora planira provesti izvanredni stručni nadzor u Kliničkoj bolnici Dubrava zbog aktualnih događaja u vezi doktora Anđelka Vrce, šefa Odjela neurologije te bolnice, rekao je danas Hrvoje Minigo, predsjednik Komore.

Minigo je najavio da će u tom stručnom nazdoru, kojeg je zatražio ravnatelj KB Dubrava, sudjelovati vrhunski stručnjaci s područja neurologije, no zbog godišnjih odmora i zato što nije hitni postupak, to se neće ostvariti prije druge polovice kolovoza.

Po njegovim riječima, time se reagira na medijske napise i želi rasčistiti postoje li problemi na klinici u Dubravi.

Minigo je dodao i da još nije dovršen disciplinski postupak protiv dr. Vrce, pokrenut nakon što ga je obitelj jednog pacijenta prijavila za nesavjesno liječenje.

Potkraj svibnja na KB Dubrava je devet od ukupno jedanaest liječnika s Odjela neurologije potpisalo peticiju kojom traže smjenu Anđelka Vrce, kako pišu mediji, "imenujući ga za vjerojatnog hrvatskog rekordera po broju pogrešnih dijagnoza i terapijskih postupaka sa smrtnim ishodom za pacijenta".

Ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić održat će sutra konferenciju za novinare u vezi medijskih napisa o tom slučaju. (HINA)

31.07.2008. 20:45:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh