« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Otvorena bolnica "Hrvatski ponos" u Kninu

Milinović poziva na borbu protv korupcije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX)
Više o

korupcija

,

Knin

,

Darko Milinović

,

Hrvatski ponos

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je u Kninu na otvorenju novoosnovane Opće bolnice "Hrvatski ponos" pozvao 70 tisuća djelatnika u hrvatskom zdravstvu na oštru borbu protiv korupcije u zdravstvu.

"Ponosan sam što je Knin dobio svoju bolnicu jer to zaslužuje, ali danas iz Knina želim pozvati svih 70 tisuća djelatnika u hrvatskom zdravstvu na borbu protiv percepcije o korupciji u zdravstvu. Vjerujem da je to ipak samo percepcija, no svi znamo da je percepciju najteže mijenjati, kazao je Milinović.

Kninska bolnica sada ima četiri osnovna odjela i odjel produžena liječenja, a osigurani limit je 2,8 milijuna kuna. Istaknuvši kako se zdravstveni sustav ne može razvijati bez podijeljene odgovornosti, Milinović je kazao kako je sada na poslovodstvu i Upravi bolnice u Kninu da poboljšaju zdravstvenu uslugu i poslovanje bolnice. Kninska bolnica do sada je djelovala u sastavu Opće bolnice Šibensko-kninske županije sa sjedištem u Šibeniku, a njezino osamostaljenje zajednički je projekt Vlade i lokalne samouprave i uprave, kazao je Milinović. Dodao je kako očekuje da će sljedeće godine zdravstvena usluga u Općoj bolnici "Hrvatski ponos" biti bolja nego sada.

Milinović je obećao i da će Vlada i dalje potpomagati kninsku bolnicu te će joj već za koji mjesec za opremu biti dodijeljeno četiri do pet milijuna kuna iz državnog proračuna.

Milinović je podsjetio kako će na jesen biti predstavljena reforma hrvatskog zdravstva, no, istaknuo je, kako je dio sustava već stabiliziran pa je tako dug bolnica koji je prije tri mjeseca iznosio 2,3 milijarde sada smanjen na 1,6 milijardi kuna.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk na današnjoj svečanosti u Kninu podsjetio je kako su se Kninska i Šibenska bolnica ujedinile u jedinstvenu zdravstvenu ustanovu 2004. Međutim, to spajanje nije se pokazalo dobrim rješenjem jer se stalno povećavao dug, dosegnuvši danas oko 150 milijuna kuna. Razdvajanjem bolnica u Šibeniku i Kninu, rečeno je danas, taj će dug otplaćivati samo Opća bolnica u Šibeniku, a njezin je novi mjesečni limit 14,1 milijun kuna. (HINA)

31.07.2008. 20:49:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh