« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
OPA :)

Štreberi lakše postaju narcisoidni

Znanstvenici sa Sveučilišta u Georgiji nadzirali su 2.500 studenata u pokušaju da saznaju koje su glavne karakteristike štreberske kulture. Većina studenata koji su pokazali najveće razine "štreberaja", poput onih koji hodaju na strip konvencije, p

Štreberi su veći egoisti
Štreberi su veći egoisti (Arhiva)
Više o

narcisoidnost

,

egoizam

,

štreber

Štreberi nisu pretjerano omiljeni među vršnjacima, a obično ih predstavljamo kao povučene, samozatajne likove ... no to ne može biti dalje od istine, pokazalo je zanimljivo istraživanje.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Georgiji nadzirali su 2.500 studenata u pokušaju da saznaju koje su glavne karakteristike štreberske kulture. Većina studenata koji su pokazali najveće razine štreberaja, poput onih koji hodaju na strip konvencije, pokazali su i veću razinu narcisoidnosti. Kraće rečeno, štreberi su veći egoisti.

Ekipa znanstvenika koju je vodila Jessica McCain najprije je napravila dvije ljestvice koje mjere razinu štreberaja. Prva mjeri koliko često ispitanici participiraju u štreberskim aktivnostima, dok druga ispituje koliko ih štreberski stvari zanima.

McCain je štrebersku kulturu definirala kao podkulturu entuzijasta koja se tradicionalno asocira s opskurnim medijima poput japanskim animiranih filmova, znanstvene fantastike i videoigara.

Oni koji su na obje ljestvici postigli visoki rezultat imali su napuhnuti osjećaj sebe, otkrilo je istraživanje. Ostale karakteristike štrebera navodno su: ekstroverzija, otvoreni um i opće blagostanje.

28.12.2015. 17:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh