« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Stravične gužve na usijanim cestama

Požari su zatvorili neke lokalne ceste, a na pakleno vrućem asfaltu autocesti gmižu kolone turista prema izlazima iz zemlje

Kolona na Lučkom je duga 10 kilometara
Kolona na Lučkom je duga 10 kilometara (Screenshot HAK)
Više o

hrvatski autoklub

,

HAK

,

stanje na cestama

,

kolone

,

naplatne kućice

,

stanje u prometu

,

gužve

Zbog požara zatvorena je državna cesta D1 na dionici Turanj- Tušilović u Karlovačkoj županiji (obilazak: Turanj- Kamensko- Popović Brdo- Skakavac- Knez Gorica- Vukmanić). 

U Istri su zbog požara zatvorene D21 od križanja za Galižanu do Vodnjana ( obilazak je Partizanskim putem preko Fažane do Vodnjana) i državna cesta D48 Baderna- Tinjan u Istarskoj županiji. 

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a na pojedenim su dionicama kolone ili se vozi usporeno. Vozače molimo za strpljenje i pozivamo na oprez.

Pred naplatom Lučko na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km, a zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi usporeno dionicom autoceste A1 Maslenica- tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba. 

Na naplati Trakošćan na izlazu s autoceste A2 Zagreb- Macelj prema GP Macelj kolona je oko 2 km.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 5,5 km. 
Na autocesti A7 kolona je oko 2,5 km na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Slovenije, 600 m u smjeru Zagreba i oko 2 km na čvoru Rupa u smjeru GP Pasjak.

Povremeni su zastoji na autocesti A6 Rijeka- Zagreb pred izlazom Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku, te na Jadranskoj magistrali (D8) na dionici Split-Omiš-Makarska i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju.

Na D 1 između Slunja i Plitvičkih Jezera, kod Koranskog mosta zbog odrona vozila propuštaju naizmjence, jednim trakom te se vozi u koloni. 

Zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije u Zagrebu, promet teče dvosmjerno, (dio kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko). U vrijeme pojačanog prometa moguće su poteškoće, stoga vozače molimo za strpljenje.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će u danas do 14 sati te sutra od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti (D1).

25.08.2012. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh