Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2012. 14:40:00
STANJE NA CESTAMA

Stravične gužve na usijanim cestama

Požari su zatvorili neke lokalne ceste, a na pakleno vrućem asfaltu autocesti gmižu kolone turista prema izlazima iz zemlje

Kolona na Lučkom je duga 10 kilometara
Kolona na Lučkom je duga 10 kilometara (Screenshot HAK)

Zbog požara zatvorena je državna cesta D1 na dionici Turanj- Tušilović u Karlovačkoj županiji (obilazak: Turanj- Kamensko- Popović Brdo- Skakavac- Knez Gorica- Vukmanić). 

U Istri su zbog požara zatvorene D21 od križanja za Galižanu do Vodnjana ( obilazak je Partizanskim putem preko Fažane do Vodnjana) i državna cesta D48 Baderna- Tinjan u Istarskoj županiji. 

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a na pojedenim su dionicama kolone ili se vozi usporeno. Vozače molimo za strpljenje i pozivamo na oprez.

Pred naplatom Lučko na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km, a zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi usporeno dionicom autoceste A1 Maslenica- tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba. 

Na naplati Trakošćan na izlazu s autoceste A2 Zagreb- Macelj prema GP Macelj kolona je oko 2 km.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 5,5 km. 
Na autocesti A7 kolona je oko 2,5 km na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Slovenije, 600 m u smjeru Zagreba i oko 2 km na čvoru Rupa u smjeru GP Pasjak.

Povremeni su zastoji na autocesti A6 Rijeka- Zagreb pred izlazom Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku, te na Jadranskoj magistrali (D8) na dionici Split-Omiš-Makarska i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju.

Na D 1 između Slunja i Plitvičkih Jezera, kod Koranskog mosta zbog odrona vozila propuštaju naizmjence, jednim trakom te se vozi u koloni. 

Zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije u Zagrebu, promet teče dvosmjerno, (dio kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko). U vrijeme pojačanog prometa moguće su poteškoće, stoga vozače molimo za strpljenje.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će u danas do 14 sati te sutra od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti (D1).

25.08.2012. 14:40:00
http://metro-portal.hr/stravicne-guzve-na-usijanim-cestama/73510/