« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
'ima jedna riječ za to...'

Štrajkbreheri na Filozofskom traže linč prosvjednika

Nekolegijalan raskol dogodio se na Filozofskom fakultetu

(CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

sankcije studenti

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji nisu sudjelovali u prosvjedima, predali su upravi fakulteta žalbu na odluke Fakultetskog vijeća po kojima prosvjednici neće snositi nikakve posljedice za petotjednu blokadu nastave na tom fakultetu.

"Smatramo da su odluke Fakultetskog vijeća sramota za sve članove našeg fakulteta te za cjelokupnu akademsku zajednicu jer je opravdavanje namjernih izostanaka s nastave uvreda za svaku studenticu i studenta koji su tijekom nasilne blokade nastave dali sve od sebe kako bi izvršili svoje studentske obveze", stoji u žalbi.

Stoga studenti apeliraju na dekana Miljenka Jurkovića, etičko povjerenstvo i Fakultetsko vijeće da uzmu u obzir najmanje dvije tisuće studenata koji su redovito dolazili na dislociranu nastavu te traže da Vijeće poništi odluku koju je donijelo na sjednici u utorak.

"Tražimo da Fakultetsko vijeće poništi svoju sramotnu odluku kojom daje legitimitet i podršku narušavanju nastavnog procesa te poništenjem te odluke ostavi svakom profesoru, asistentu i predavaču slobodne ruke da postupi onako kako mu nalaže savjest", stoji u žalbi koju su studenti u srijedu uputili upravi Filozofskog fakulteta.

Dekan Miljenko Jurković potvrdio je danas da je žalba dostavljena upravi, međutim odbio ju je komentirati dok se o njoj ne očituje etičko povjerenstvo i Fakultetsko vijeće.

Očitovanje etičkog povjerenstva, rekao je, očekuje se za tjedan dana, dok je iduća sjednica Fakultetskog vijeća najavljena tek za mjesec dana.

Fakultetsko vijeće na sjednici u utorak, 26. svibnja, odlučilo je da se izostanci s nastave od 20. travnja do 24. svibnja neće uzimati u obzir kao izostanci za uskraćivanje potpisa za testiranje semestra. (hina/metro-portal)

28.05.2009. 12:06:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    AnaK
    28.05.2009. 13:33
    Bijednici i sitne duše. Sram me što sam završila taj fakultet. Da na Filozofskom fakulteta ima ovakvih bijednika koji ne zaslužuju niti da rade na blagajni Konzuma. U stvari, BAŠ TAMO IM JE MJESTO. Neka ih Todorić GUZI, guzice jedne. SRAM VAS BILO; SRAM VAS BILO; SRAM VAS BILO!!!!!!!!!!
  2. avatar
    zadranka
    28.05.2009. 13:45
    Studentski prosvjed vratio mi je nadu da bi se jednom moglo nešto popraviti, ali ovi, Kriste! AnaK, slažem se, ali ja bi ih poslala u Kerum i ne na blagajnu, nego neka slažu police. Život mi se smučio.
  3. avatar
    Vedran
    28.05.2009. 13:46
    Ne mogu vjerovati da je ovo moguće, stvarno .... ne da bi im naplatio studij, nego bi im naplatio i srednje i osnovno obrazovanje retrogradno .... koja stoka sitnog zuba .... ovakvi nam onda na vlast dovedu Kradanera i Banditića, smeće jedno ljudsko ...
  4. avatar
    DemolitionMan
    28.05.2009. 14:02
    Eto, zbog ovakve gamadi Hrvatska je propala država...neka prosvjednici dignu tužbu protiv ovih hijena jer pravo na prosvjed legitimno!
  5. avatar
    dancica (autor)
    01.06.2009. 10:01
    To je nešto karakteristično za taj fakultet. Nema prepisivanja, nema posuđivanja bilješki. Čast iznimkama i određenim katedrama gdje su ljudi normalni i ekipa ;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh