« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
ZASTOJI

Štrajk u Sloveniji se nastavlja, očekuju se gužve na granicama

Teretna vozila na a graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje ulaz u Sloveniju čekaju osam, a na izlaz sedam sati

Gužva na granici
Gužva na granici (Ronald Gorsic / CROPIX)
Više o

granice

,

slovenski carinici

,

nacionalna manjina

Zbog nastavka štrajka slovenskih javnih službenika i u utorak treba računati na duže zastoje i čekanje na slovensko-hrvatskim graničnim prijelazima, osobito u teretnom prometu, upozorenje je koje je u utorak ujutro objavio slovenski prometno-informacijski centar (PIC).

Rano ujutro na graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje teretna vozila na ulaz u Sloveniju čekaju osam, a na izlaz sedam sati, dok je na prijelazu Bregana-Obrežje vrijeme čekanja za teretna vozila osam sati za ulaz u Sloveniju i dva sata za izlaz. Slično je i stanje na ostalim prijelazima, objavio je PIC.

Zbog odluke vlade o zamrzavanju plaća u javnom sektoru slovenski javni službenici u ponedjeljak su stupili u štrajk koji se za sada najviše osjeća na graničnim prijelazima s Hrvatskom jer u štrajku sudjeluju i carinici te policija, a svoj protest izražavaju usporenim načinom rada i temeljitijim pregledom putnika i vozila.

Premijer Borut Pahor u ponedjeljak je najavio da će se u utorak nastaviti razgovori sa sindikatima zaposlenih u javnom sektoru, ali je odbacio mogućnost popuštanja njihovim zahtjevima o povećanju plaća, rekavši da bi to ugrozilo već postignuti ekonomski oporavak.

Pregovori sa sindikatima počinju u deset sati, a vodit će ih glavna tajnica slovenske vlade Helena Kamnar. Ona je sinoć u razgovoru za Slovensku televiziju izjavila da će sindikate pokušati uvjeriti da je potrebno prekinuti štrajk. Kako navode slovenski mediji, predstavnici vlade na današnjem će sastanku sindikatima javnih službenika predstaviti interventni zakon o ograničavanju rashoda države u iduće dvije godine koji vlada u parlament mora uputiti do petka.(hina/metro-portal)

28.09.2010. 08:37:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh