« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
EHH ...

Štrajk liječnika se nastavlja, tužit će ministra zdravlja

Na Izvanrednoj skupštini Hrvatskog liječničkog sindikata velikom su većinom glasova presudili kako se štrajk liječnika, koji traje već 60-tak dana, nastavlja

Liječnici nastavljaju štrajk
Liječnici nastavljaju štrajk (Arhiva)
Više o

štrajk liječnika

,

liječnici

,

Hrvatska liječnička komora

,

Hrvatski liječnički sindikat

Od 80 prisutnih skupštinara njih 78 glasovalo je za nastavak štrajka, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan, javlja Slobodna Dalmacija

'I sve druge odluke su donesene ovim omjerom. Također smo odlučili da ćemo kao legalisti poštivati donesenu radnu obvezu, bez obzira što svi pravni stručnjaci ističu kako je ona protuzakonita. Naravno, boriti ćemo se svim pravnim sredstvima, kako u RH, tako i EU da osporimo radnu obvezu', rekao je Božo Bota, predsjednik splitske podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata.

Najavio je da će Sindikat liječnika Hrvatske će iz svojih sredstava, (na računu imaju oko 12 milijuna kuna), svim liječnicima koji su štrajkali, a zbog toga su dobili umanjenu plaću, nadoknaditi taj novac koji su izgubili "otimačinom". Nakon toga će tužiti poslodavca za neisplaćeni iznos.

Linić: Babić i njegovi sljedbenici su neodgovorni

Ministar financija Slavko Linić optužio je danas predsjednika sindikata liječnika i članove da su neodgovorni jer žele još plaća, iako su prekoračenja u proračunu i zbog 3,3 milijarde kuna danih zdravstvu, javlja Hina.

"Gospodin Babić i njegovi sljedbenici toliko su neodgovorni da bi htjeli još plaća. Prema tome, za Vladu je to vrlo teško breme, jer jednostavno treba smanjiti rashode u zdravstvu, s racionalnim sustavom, ali i smanjenjem plaća doktorima, jer ono što im je HDZ dao, nekakve pripravnosti, ovo i ono, sve su to načini na koje se kradu novci iz proračuna. I to ćemo promijeniti", izjavio je Linić novinarima u Rijeci gdje je sudjelovao u radu izborne konvencije Gradske organizacije SDP-a Rijeke.

Na upit o državnom proračunu i prekoračenju zadanih okvira, Linić je rekao da je napravljeno prekoračenje u odnosu na projekcije u 2013.

Kad promatramo plaće, onda je to Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i MUP, ali ta njihova prekoračenja u plaćama pokrili smo sa smanjenjem nekih stavaka kod drugih ministarstava, i kod plaća i kod materijalnih rashoda. Preraspodjelama smo njihova prekoračenja pokrili, naveo je Linić dodavši da su prekoračenja u proračunu i 3,3 milijarde kuna zdravstva te da su "gospodin Babić i njegovi sljedbenici toliko neodgovorni da bi htjeli još plaća."

Linić je potvrdio da će sutra biti u Vukovaru, u Koloni sjećanja, a za poruku vukovarskog stožera o nedobrodošlici rekao je kako je očito da u Hrvatskoj još ima puno ljudi s puno mržnje i netolerancije.

Nisam osoba koja mrzi i uopće ne pridajem važnost takvoj jednoj poruci, rekao je Linić.

17.11.2013. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh