« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
TRADICIONALISTI

Stotine tisuća Francuza protiv gay brakova

Mnogi prosvjednici nosili su natpis "jedna majka i jedan otac za jedno dijete" a većina je ispoštovala preporuku organizitora da dođu obučeni u odjeću plave, bijele i ružičaste boje

Francuski tradicionalisti protiv gay brakova
Francuski tradicionalisti protiv gay brakova (Arhiva)
Više o

prosvjed

,

Francuska

,

gay brakovi

Više od 100.000 ljudi u nekoliko francuskih gradova prosvjedovalo je u subotu protiv plana socijalističke vlade da legalizira istospolne brakove i dopusti partnerima u tim brakovima usvajanje djece, po službenim procjenama koje je prenijela agencija AFP.

Prosvjednici su sa sloganima potpore tradicionanoj obitelji izašli na ulice Rennesa, Nantesa, Dijona, Bordeauxa, Lyona, Marseillea, Toulousea a u najvećem broju, oko 70.000, u Parizu.

Prosvjede pod nazivom "Prosvjedi za sve" organizirale su konzervativne katoličke organizacije kako bi se uvjerilo parlamentarne zastupnike da odustanu od usvajanja zakona nazvanog "Brak i usvajanje za sve" koji zagovara vladajuća socijalistička stranka.

Mnogi prosvjednici nosili su natpis "jedna majka i jedan otac za jedno dijete" a većina je ispoštovala preporuku organizitora da dođu obučeni u odjeću plave, bijele i ružičaste boje kako bi ukazali na promjene u odnosu na francusku trobojnicu plave, bijele i crvene boje.

18.11.2012. 05:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh