« Žene
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
HE HE

Što žene smiju, a muškarci ne?

Žene, iako su u većini segmenata života zakinute ili lošije tretirane od muškaraca

Neke stvari muškarci bi, ali ne smiju :)
Neke stvari muškarci bi, ali ne smiju :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

šminka

,

muškarci

,

privilegije

,

muška odjeća

Nema puno stvari na svijetu koje žene mogu raditi, a muškarci ne, no na onima koje mogu muškarci im mogu pozavidjeti.

Recimo, žena ženi može mirno dijeliti komplimente tipa "baš si seksi", "lijepa si", "slatka si"  i to bez ikakvih seksualnih konotacija, dok takve riječi izmijenjene među muškarcima odmah budu shvaćene kao gay.

Jednako tako, žene mogu nositi mušku odjeću već gotovo stotinu godina bez da ih se gleda čudno. Žene u hlačama, koje su nekad bile isključivo muška odjeća, već odavno nisu nikakvo čudo, a više nitko ne reagira ni na odijela i kravate. Muškarci, s druge strane, trebaju biti Škoti da mogu normalno hodati svijetom u suknji, pardon, kiltu, a ostalo je teški tabu.

Žene se smiju javno dodirivati ili plesati zajedno a da ih nitko ne optuži za istospolnu ljubav, št s muškarcima nije slučaj, njima je dopušteno jedino uzajamno mlaćenje u cijelom nizu borilačkih vještina, a osim toga su kao dozvoljeni dodiri shvaćeni jedino rukovanje i lupanje po leđima (eventualno grljenje kod postignutog gola).

Za kraj, iako mnogi muškarci ne bi nosili šminku ni za velike novce, ne zna se je li to zbog averzije prema tome ili činjenice da je društveno neprihvatljivo. 

31.10.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh