« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
DA?

Što vi čitate? To govori sve o vama!

Čitanje je u svakom slučaju bolje od gledanja TV-a. Osim što dobro utječe na mozak, razvija maštu i širi vidike, postoji još dobrobiti od dobre knjige

A što vi čitate?
A što vi čitate? (Arhiva)
Više o

čitanje

Ono što čitamo govori sve o nama, tvrdi studija provedena na Sveučilištu Kingston u Londonu  Nije dovoljno samo čitati, već treba znati izabrati literaturu koja će potaknuti naš mozak na razvoj i oplemeniti nas.

Redovito čitanje već je samo po sebi dobro. Pokazalo se da osobe koje čitaju  imaju više empatije prema drugima, za razliku od osoba koje radije izabiru gledati TV.

Tijekom studije 123 osobe upitane su što više vole - čitati ili gledati TV. Nakon toga su podvrgnute testu socijalnih vještina.

Naglasak je stavljen na to koliko su spremne pomoći drugima i koliko vode brigu o osjećajima osoba i svoje okoline. Ispostavilo se da će ljudi koji čitaju biti empatičniji od onih koji gledaju TV. 

Što se tiče same literature, pokazalo se da je ona pokazatelj emocionalne inteligencije. Ljubitelji fikcije bit će češće prijateljski nastrojeni, dok će lkjubitelji drame biti empatičniji.

Osobe koje čitaju suvremenu književnost sposobnije su sagledati stvari s više gledišta, osobito ako se radi o komičnim knjigama. 

30.09.2018. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh