« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
SAZNAJEMO

Što treba jesti za prekrasnu kožu?

Ako patite od problema s kožom, imate začepljene pore i prljavu kožu, a nerijetko vam zbog toga nastaju prištići, ne morate nužno plaćati preskupe proizvode

Možete imati sjajnu kožu
Možete imati sjajnu kožu (Arhiva)
Više o

koža

,

namirnice

,

lijepa koža

Koža može biti pravi problem ako imate probleme s aknom, suhom kožom ili bilo kojim problemom tog tipa... a uglavnom se radi o problema koji zapravo dolaze iznutra, a ne izvana.

Naime, kao i sa svakim zdravstvenim problemom, prvo najbolje konzultirati obiteljskog liječnika koji najbolje poznaje važu medicinsku povijest i navike. No, ako se ne radi o hormonalnom disbalansu ili kakvom drugom unutrašnjem uzroku, krenite od sebe i svoje prehrane.

Puno ćete učiniti za svoju kožu pazite li na prehranu, a mi vam donosimo neke namirnice koje će vam u tome sigurno pomoći i osigurati da vam koža bude blistava.

Avokado - ovo je još jedno zbilja korisno voće za vašu kožu. Bogato je zdravim masnim kiselinama koje imaju blagotvoran i umirujuć učinak na kožu, a ujedno joj poboljšavaju elastičnost. Osim toga, sprečava isušivanje kože, umanjuje pucanje i generalno pridonosi zdravlju kože, prenosi Worldemand.

Lubenica - lubenica je najbolji izbor u vrućim ljetnim danima - toliko je puna vode da sjajno osvježava, a usto odlična je za zdravu kožu. Sadrži vrlo malo šećera, a to znači da neće "napasti" kolagen u organizmu što kožu održava čvršćom i elastičnijom. To, pak, znači manje bora. Ako ne volite jesti lubenicu, uvijek je možete zakamuflirati u smoothie.

Losos - osim što je ukusan, losos sadrži brojne masne kiseline koje vlaže kožu i pomažu obnavljanju zaštitnog sloja. Također, bogat je antioksidansima koji ublažavju upale i pomažu koži u borbi protiv bakterija koje dovode do akni.

Rajčice - ne samo da su ukusne i da se dobro slažu s gotovo svakim jelom, rajčice također čiste i štite vašu kožu. Bogate su antioksidansom likopenom koji štiti kožu od štetnih UV zračenja. Najbolje od svega je to što će rajčice imati jednak učinak sirove i kuhane pa ih za pozitivne učinke možete pripremiti kako god vam odgovara.

Evo, sad znate što vam treba...

02.02.2022. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh