« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
EH, DA ...

Što sve trebate izbaciti iz kuće

Kad se govori o stvarima kojima je istekao rok trajanja, prvo se pomisli na hranu u hladnjaku, no osim toga ima toga još u svakoj kući

Madraci postaju legla zaraze
Madraci postaju legla zaraze (Screenshot)
Više o

lijekovi

,

jastuci

,

rok trajanja

,

madraci

Kad čistimo kuću od stvari kojima je prošao rok trajanja, obično počistimo hladnjak, smočnicu i kutije s lijekovima, pa zadovoljni obavljenim sjednemo pred računalo ili televizor. No, ne bi trebalo biti tako ...

Ako stvarno želite ukloniti sve stvari kojima je gotovo sigurno prošao rok trajanja, zaboravite na hladnjak i prebacite se u ostatak kuće. Recimo, jastuci ... ukrasni ili obični, savinite ih, pa ako se odmah vrate u prvotni oblik, mogu ostati. U suprotnom, vrijeme je za zamjenu.

Ista priča može se primjeniti i na madrac, koji osim što gubi elastičnost i zbog njega spavamo loše usput i skuplja prašinu i grinje u bolesnim količinama - stoga, vrijeme je za novi. Siguran znak? Ne sjećate se kad ste ga zapravo kupili, ali znate da je prošlo barem deset godina. 

Proizvodi koje koristite za čišćenje kuće obično imaju rok trajanja dvije godine, pa bi bilo krajnje vrijeme da se zavučete ispod sudopera u kuhinji ili u skriveni ormar u kupaoni i napravite generalnu čistku. 

Uostalom, pogledajte video koji će vas inspirirati:

18.11.2013. 16:27:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh