« Život
objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana
SAVJETI

Što sve stoji na putu sreći?

Upravo iz tog razloga ljudi, stvari ili navike koje stoje na putu vašoj sreći ili uspjehu trebaju biti eliminirane

Budite i vi sretni i uspješni!
Budite i vi sretni i uspješni! (Arhiva)
Više o

sreća

,

život

,

uspjeh

Sreća i uspjeh u životu ovise o raznim faktorima, a jedan od njih je i naše okruženje - što je kvalitetnije, to je i nama bolje. Upravo iz tog razloga ljudi, stvari ili navike koje stoje na putu vašoj sreći ili uspjehu trebaju biti eliminirane...

Stoga, evo devet stvari koje trebate izbaciti iz života kako bi dostigli ono što želite:

Digitalni detoks - namjerno odložite telefon na neko vrijeme i napravite digitalni detoks. Bit ćete zaprepašteni koliko vam vremena i energije može oduzeti stalno "gledanje u mobitel i laptop". Samo stavite svoj pametni telefon i laptop na stranu i zaposlite se analognim stvarima.

Loši ljudi - ne žele vam svi ljudi oko vas dobro. Trebali biste identificirati ove ljude i držati ih dalje od sebe. Kontakt svedite na samo na ono što je potrebno ili ga izbjegavajte u potpunosti ako je moguće i koncentrirajte se na ljude koji su vam važni i koji su dobri za vas, piše portal European Business

Negativna uvjerenja - razgovori koje vodimo sa sobom imaju veći utjecaj na nas nego što možemo zamisliti. Zato pokušajte održati svoja pozitivna uvjerenja. Čim prepoznate negativnu misao, pokušajte to pretvoriti u pozitivnu izjavu.

Nered oko vas - vaša kuća ili stan su također mjesta koja vas mogu opterećivati, na primjer, ako je sve pretrpano stvarima koje zapravo ne trebate. Očistite prostor i barem se riješite stvari koje vam više ne trebaju ili koje imate u nekoliko primjeraka.

Neželjeni savjeti - savjeti koje vam drugi dijele često nisu najbolji. Poslušajte sve savjete i i odmah uklonite one koji vam se ne čine korisni. Umjesto toga, za savjet pitajte ljude čija mišljenja su vam stvarno važna.

Osjećaji krivnje - svatko od nas ima situacije iz prošlosti kojih se ne sjeća s veseljem, tako je sigurno i kod vas. Pustite te situacije i tada ćete živjeti mnogo slobodnije. Sada ne možete ništa promijeniti. Usredotočite se na danas i sutra i pokušajte učiniti najbolje što možete.

Perfekcionizam - ako želite učiniti sve savršeno, rijetko ćete biti zadovoljni učinjenim. Pokušajte se odvojiti od svog perfekcionizma. Tada ćete se lakše nositi s novim izazovima.

Pretplate i članstva - treba li vam zaista ovo članstvo ili magazin? Sve ove nepotrebne stvari mogu vam oduzimati vrijeme, energiju ili čak i novac. Iskoristite vrijeme za stvari koje vam donose korist.

Prošlost - trebate se sjećati kako biste naučili iz nje i prisjećali se predivnih trenutaka, ali ne biste trebali živjeti u prošlosti. Radujte se i unesite nove stvari u svoj život, a ne samo one dobro poznate. Nećete stići daleko s rečenicom "uvijek sam to tako radio".

26.11.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh