« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
OPREZNO

Što sve može uzrokovati alergije

Svi znamo da ambrozija, pelud, perje i slične stvari mogu uzrokovati alergije, no jeste li znali da i neke naizgled obične

Možete biti alergični na stvarno puno toga
Možete biti alergični na stvarno puno toga (Arhiva)
Više o

alergije

,

alergeni

Antibiotske kreme - ironično, obično se one koriste za mazanje mjesta na kojima su nas ugrizli kukci.Antibiotske kreme najčešće sadrže neomicin koji je glavni uzrok alergijskih reakcija iz ove vrste krema.

Losion koji koristite duže vrijeme - iako isti losion koristite više godina može se dogoditi da vam se na koži nakon korištenja odjednom pojavi alergijska rekacija. Razlog tome su geni. Ako imate genetske predispozicije za alergiju na neki kemijski spoj simptomi se mogu očitovati bilo kada. Pojednostavljeno rečeno - kada god koristite neki preparat s kemikalijom na koju ste alergični, igrate lutriju.

Pokretne stepenice - mnogi koji su alergični na gumu i lateks znaju koje proizvode moraju izbjegavati kako ne bi dobili alergijsku reakciju. No čak i najoprezniji se katkad zaborave pa su česti slučajevi da se ljudi alergični na gumu prime za rukohvat, primjerice, pokretnih stepenica i zbog toga dobiju osip.

Sobne biljke - plijesan je vrlo čest alergen. Protiv njega se se najčešće borimo čišćenjem i dezinfekcijom prostora u kojem živimo. No mnogi zaboravljaju da se plijesan može razviti na listovima biljaka. Kada se to dogodi plijesan u zrak ispušta spore i to dovodi do alergijske reakcije.

Umjetni nokti - ako ste alergični na akrilnu smolu izbjegavajte umjetne nokote u kojima je ima puno. Ne budete li oprezni mogli biste završiti s natečenim prstima

Vlažne maramice - prije nekoliko godina znanstvenici su u vlažnim maramicama pronašli kemikaliju metilsotiazolin koja se koristi kako bi se vlažne maramice što duže očuvale. Prilikom korištenja maramica (posebno kod male djece) ova kemikalija može izazvati alergijsku reakciju na koži.

28.07.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh