« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
ZAPAMTITE!

Što se ne stavlja ma najgornju policu hladnjaka?

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka

Što stavljamo dolje?
Što stavljamo dolje? (Arhiva)
Više o

hladnjak

,

organizacija hladnjaka

,

najgornja polica

U čemu je tajna zdrave prehrane? Jednostavno je - ključ zdrave prehrane je jesti raznolike sezonske namirnica, uključujući voće, povrće, žitarice, meso, mlijeko, jaja i još mnogo toga. Ali za dobro zdravlje jako je važno i sigurno odvajanje namirnica, tako da se ne kontaminiraju potencijalno štetnim bakterijama.

Zapravo, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka. Upozoravaju da ova česta pogreška pri spremanju hrane u hladnjak pogoduje širenju bakterija i razvoju bolesti koje se prenose hranom.

Sirovo crveno meso, perad, ribu i morske plodove nikada ne biste trebali čuvati na gornjoj polici hladnjaka.

>> Znate li kako treba izgledati hladnjak - iznutra? >>

Naime, sirovo meso jedan je od najčešćih uzroka kontaminacije hrane, pa stručnjaci kažu da biste trebali posebno paziti prilikom skladištenja u hladnjaku.

"Voće i povrće čuvajte daleko od sirovog mesa, peradi i morskih plodova, a ne pored ili ispod njih. Sirovo meso može puštati sokove koji mogu imati klice", upozoravaju stručnjaci.

>> Kako pravilno staviti namirnice u hladnjak >>

Uz upozorenje CDC-a nalazi se slika sigurno organiziranog hladnjaka - neotvorena pakirana hrana nalazi na gornjoj polici, mliječni proizvodi se drže odvojeno od voća i povrća, a meso, perad i plodovi mora sigurno se nalaze na donjoj polici.

11.10.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.10.2021. 13:46
    treba imati uvijek isti raspored
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh