« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
MA DA?

Što se može pročitati s lica? Sve!

S lica se precizno može pročitati kakvi smo u ljubavi i seksu, koliko smo slobodni, vijerni, topli, maštoviti...

Sve piše, samo treba znati pročitati
Sve piše, samo treba znati pročitati (Arhiva)
Više o

lice

,

osjećaji

,

čitanje lica

Lice govori sve, čak i ono što ne želite reći, tvrdi seksologinja Tracey Cox. Proučavajući drevna kineska učenja, ona je zaključila da se s lica precizno može pročitati kakvi smo u ljubavi i seksu, koliko smo slobodni, vijerni, topli, maštoviti...

Ukratko, to bi bilo ovako:

Nos - mali nos je simbol skromne seksualne želje, a onaj koji je malo zaobljen nadole - senzualnosti. Osobe sa krivim nosom su veoma strastvene, dok su one sa prćastim romantične i vijerne.

Obrve - rijetke i kratke obrve su asocijacija za požrtvovane i predane u ljubavi, koji, međutim, nemaju bogatu želju za seksom. Za one koji imaju guste, kaže se da su senzualne, ali nerijetko i nevjerne

Oči - ako imate tamniju boju očiju znači da ste strastveni, topli i otvoreni. Plavooki i zelenooki su kreativni u seksualnom životu, ali često i nevjerni partneri, dok su smeđooki još veći avanturisti, važe za rođene pustolove.

Usne - velike i pune usne otkrivaju senzualne, nesebične ljubavnike, a mala maštovite i inventivne. Punija donja usna karakteristična je za hedoniste u svemu, pa i u ljubavi, dok je tanka donja odraz svedenih, hladnih i rezerviranih.

Uši - osobe sa malim ušnim resicama su otvorene i predane u vezi, a one sa većim ušima važe za senzualne i strastvene ljubavnike koji vole "švrljaju".

07.03.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh